Vijesti

Panasonic investira 2.1 milijardu kuna u OLED tvornicu

Prototip 40-inčnog OLED televizora iz Panasonica.

OLED tehnologija stiže na tržišta i nije pitanje hoće li zamjeniti LCD tehnologiju, već kada će se to dogoditi. Upravo smo zaprimili informaciju kako se Panasonic Corporation odlučio investirati do 2.1 milijarde kuna (370 milijuna dolara) za izgradnju prototipnog OLED pogona šeste generacije. Sam pogon nalazit će se u trenutno najvećoj Panasonicovoj LCD tvornici, smještenoj u Japanskom gradu Himeji. Himeji tvornica biti će domom i prototipnog pogona Gen-8.5, odnosno koraka između osme i devete generacije OLED tehnologije.

Panasonic je nedavno počeo koristiti OLED ekrane u svojim pametnim telefonima, odnosno Eluga telefonu, a kompanija planira ponuditi OLED tehnologiju u mobitelima, daljinskim upravljacima, računalnim monitorima, televizorima te rasvjetnim tijelima.

Kako bi postigao optimalnu tehnologiju za početak velikoserijske proizvodnje, Eluga telefoni koriste omanje 4.3″ ekrane (10.89cm), a otpadni ekrani će se koristiti kao rasvjetna tijela. Kako bi pronašli optimalne materijale za proizvodnju, Panasonic je objavio suradnju s korporacijama Mitsubishi Chemicals te DuPont.

Na IFA Global Press Conference u Dubrovniku, upitali smo predstavnika Panasonica kada ćemo konačno vidjeti velike OLED ekrane i od Panasonica. G. Ralf Hansen, General Manager Panasonic Deutschland rekao je kako je “Panasonic prepoznao kako je fokus na plazma ekrane bio pogrešan, što je rezultiralo padom tržišnog udjela u odnosu na konferenciju. Line-up za 2012-u godinu ima veći broj LCD modela, a u skoroj budućnosti možemo očekivati kako će OLED tehnologija zamjeniti postojeće tehnologije i omogućiti još bolju kvalitetu slike te smanjenu potrošnju energije.”

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!