Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Dolazi Samsung Display, najveći proizvođač panela na svijetu

Dolazi Samsung Display, najveći proizvođač panela na svijetu

Samsung-Display

Korejski div Samsung odlučio je odvojiti proizvodnju panela u potpuno novu kompaniju pod nazivom Samsung Display, najvećeg proizvođača ekrana na svijetu.

LG je imao odvojenu kompaniju za proizvodnju panela još od 1999. pod nazivom LG Display, te mu se Samsung sada pridružio otvaranjem svoje zasebne kompanije. Samsung Display bit će zadužen za sva istraživanja, razvoj i proizvodnju ekrana u budućnosti. Prije je Samsungova matična kompanija bila odgovorna za ovo područje.

Pitanje je hoće li Samsung Display promijeniti Samsungovu trenutnu LCD situaciju na tržištu gdje posluje s gubitcima ili će se kompanija u potpunosti fokusirati na OLED tehnologiju u narednim godinama.

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

2 komentara

  1. Jel itko od poznatih brendova(Philips,Panasonic,Samsung) uopae posluje s dobitkom…

  2. SVI postojeai proizvo?ači su poslovali sa dobiti jer inače ne bi ni postojali. Da li TRENUTNO netko posluje sa GUBITKOM ili sa DOBITKOM u suštini nije ni važno. Puno je važnije poslovanje kroz DUUUUGOOO vremensko razdoblje od više godina kao i očekivanja ostvarenja dobiti u buduanosti. Nitko ne prestaje sa poslovanjem zbog gubitka u jednoj – tri godine vea prilazi restrukturiranju poslovanja.LP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*