FilmoviKinoVijesti

“Dan Hrvatskog filma” otvara Cineplexx East u četvrtak 29. ožujka

Cineplexx-East

Cineplexx, vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe, svoje prvo multipleks kino otvara i u Zagrebu i to ovog četvrtka, 29. ožujka. Kino koje se nalazi u sklopu trgovačkog centra City Center one East otvorit će se „Danom hrvatskog filma“ na kojoj će se okupiti svi predstavnici hrvatske filmske industrije od redatelja, producenata, glumaca, scenarista i svih ostalih koji svojim doprinosima i radom podupiru i kreiraju domaću filmsku produkciju.

Uz posebne goste i predsjednika Hrvatskog audio vizualnog centra,gospodina Hrvoja Hribara koji će održati kratak uvodni govor, svi predstavnici hrvatske filmske industrije svojom prisutnošću u predvorju kina otvorit će prvi Cineplexx u Zagrebu opremljen najmodernijom tehnologijom i udobnim sjedalima. Nakon koktela dobrodošlice sve posjetitelje očekuju projekcije dugometražnih te kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova novije hrvatske produkcije.

Sve započinje već u 17 sati projekcijom filma “Koko i duhovi” kojeg je prošle godine vidjelo skoro 80 tisuća gledatelja čime je to postao drugi najgledaniji hrvatski film u posljednjih 10 godina. Centralno događanje u predvorju kina uz pozdravni govor gospodina Hrvoja Hribara i službeno otvorenje kina predviđeno je za 19 sati nakon čega od 19:30 sati kreću projekcije po dvoranama. Posjetitelji će tako moći uživati u pravom ljubavnom filmu redatelja Igora Mirkovića, “Noćni brodovi” te u dokumentarnom filmu o Dubravi “Na rubu” redatelja Tomislava Žaje.

U jednoj od dvorana prikazivat će se serija kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova snimljenih u posljednjih godinu dana u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Tako će se na rasporedu naći dokumentarni film “Kelti” redatelja Ðure Gavrana te kratki igrani filmovi “Zimica” redateljice Hane Jušić, “Prva dama Dubrave” redateljice Barbare Vekarić, “Room Service” redateljice Nede Radić i “Nebitno” redatelja Josipa Žuvana. Osim studentskih filmova na programu će se naći i kratki animirani film “Cvijet bitke” redatelja Simona Bogojevića Naratha.

Izvor: Continental Film PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!