DVD izdanjaFilmoviVijesti

Novi naslovi na DVD medijima [Continental Film]

Continental-film-ozujak

Za ovaj tjedan, Continental Film nam donosi nekoliko DVD izdanja. Više detalja u nastavku..

[youtube id=”wzD0U841LRM” w=”600″ h=”337″]

Melankolija

Redatelj: Lars Von Trier
Uloge: Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg

Jedan od najboljih filmova godine, ovjenčan brojnim nagradama, između ostalih i za najbolji europski film i za najbolju glumicu na Canneskom filmskom festivalu! Justine (Kirsten Dunst) i Michael (Alexander Skarsgard) slave svoj brak na raskošnoj zabavi u kući njezine sestre (Charlotte Gainsbourg) i šogora (Kiefer Sutherland). U međuvremenu, planet Melankolija se približava zemlji… Melankolija je psihološki film katastrofe redatelja Larsa von Triera.

[youtube id=”C8sEZAB13_o” w=”600″ h=”337″]

Posljednji cirkus

Redatelj: Alex De La Iglesia
Uloge: Carlos Areces, Antonio de la Torre i Carolina Bang

Urnebesna komedija s elementima horora koja je trijumfirala na filmskom festivalu u Veneciji osvojivši nagrade za najbolju režiju i scenarij. Mladić Javier, regrutiran u španjolskom civilnom ratu, zapošljava se kao tužni klaun u cirkusu gdje upoznaje mnogo nevjerojatnih osoba – od ukrotitelja slonova do svadljivog para koji trenira pse. Uskoro upoznaje i Sergija s kojim ubrzo započne pravi rat u kojem će ova dva disfigurativna klauna potaknuta bijesom, očajem i požudom krenuti u bitku do smrti za ljubav najljepše i najokrutnije žene u cirkusu…

[youtube id=”6WiRGcExb0E” w=”600″ h=”337″]

Trofejna žena

Redatelj: Francois Ozon
Uloge: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu i Fabrice Luchini

Suzanne (Catherine Deneuve) je pokorna supruga bogatog industrijalca Roberta Pujola (Fabrice Luchini) , vlasnika tvornice kišobrana, koji poput tiranina postupa loše prema svima, počevši od radnika koji rade pod njegovom „željeznom rukom“ pa do djece i svoje „trofejne žene“. Nakon što su radnici započeli štrajk i drže Roberta u zatočeništvu, Suzanne je ta koja upravlja tvornicom. Tužan, razočaran i lošeg zdravlja Robert odlazi na daleki put na dulje vrijeme, a Suzanne na iznenađenje većine dokazuje da je žena od akcije. Uz pomoć bivšeg ljubavnika Mauricea (Gérard Depardieu) privodi štrajk kraju, dovodi tvornicu u normalan rad i poboljšava radne uvjete zaposlenika. No kad se Robert vrati kući dobrog zdravlja situacija se nanovo komplicira…

[youtube id=”9qm0RdK6k1U” w=”600″ h=”337″]

Imamo Papu

Redatelj: Nanni Moretti
Uloge: Michel Piccoli, Nanni Moretti i Jerzy Stuhr

Nakon smrti Pape, Vijeće kardinala sastalo se da izabere njegovog nasljednika. Odabrali su kardinala za kojeg je to, izgleda, prevelik teret. Je li u pitanju anksioznost? Je li depresija? Da li on sebe smatra nekompetentnim? Vjernici čekaju da se novi Papa pojavi na balkonu iznad Trga Svetog Petra. Cijeli svijet je na iglama, dok u Vatikanu pokušavaju izaći iz krize… Film je osvojio nagrade za najbolju režiju, scenarij i kameru prema izboru Udruženja talijanskih filmskih kritičara 2011., te je bio prikazan u sklopu službene konkurencije Canneskog filmskog festivala 2011.

Izvor: Continental Film PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!