Home » Filmovi » Megaplex CineStar Planet – najveće i najprestižnije kino u regiji

Megaplex CineStar Planet – najveće i najprestižnije kino u regiji

 Megaplex-CineStar-u-Beogradu

Tvrtka Delta Real Estate postigla je dogovor sa Blitz-CineStarom, najvećim kinooperaterom u regiji  o zakupu prostora za CineStar Planet – megaplex sa 18 kino dvorana koji uključuje IMAX® i Gold Class kino dvorane u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji će biti izgrađen u Beogradu.

CineStar Planet bit će u potpunosti digitalizirani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sjedala. U ovom, najvećem kinu u regiji, prikazivat će se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svjetskim kinima. Osim filmova, posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru. Potpuni užitak gledanja filmova omogućavat će komforne klimatizirane dvorane s „wall to wall“ platnima i najkvalitetnijom audiovizualnom tehnologijom. Čak deset dvorana biti će opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dvije CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje zapanjujuće iskustvo 3D zvuka na tri prostorne osi (širina, dubina i visina) umjesto na dvije osi tradicionalnog surround zvuka.

“Zahvaljujući budućem Deltinom trgovačkom centru Delta Planet, idealnoj lokaciji za CineStar kino, počinjemo s radom na najvećem i najprestižnijem megaplexu u čitavoj regiji koji uključuje IMAX i Gold Class kina. Potpuno sam uvjeren kako će CineStar Planet biti najuspješnije kino na prostorima bivše Jugoslavije i da je ovaj projekt samo početak dugoročne suradnje s tvrtkom Delta”, izjavio je Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar.

IMAX kvalitetu karakterizira kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, stadionski raspored sjedala, gigantsko filmsko platno, posebni digitalni projektori i dvorana izgrađena prema parametrima koje nameću najzahtjevniji IMAX standardi. Prva IMAX dvorana u Srbiji imat će više od 500 sjedala. Gigantsko platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira prema publici, širine 25 metara i visine 14 metara (350m2) – što je veće od IMAX dvorane u Zagrebu i među najvećima u Europi.

Otvaranje je predviđeno u jesen 2014. godine.

Izvor: Blitz PR

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*