Audio-video uređajiVijesti

Sony ulaže u ekološki prihvatljivije televizore

Sony-eko-televizori

Lijepo je vidjeti da japanske tvrtke ne ulažu samo u kvalitetu slike svojih televizora, već i u njihovu ekološku prihvatljivost. Tako je Sony pokazao koliko se toga može učiniti da današnji televizori budu “zeleniji”.

Za početak, Sony je smanjio kućišta svojih televizora za pola u zadnjih dvije godine te proizvodi TV okvire od reciklirane plastike, što umanjuje potrošnju energije za cca 40%. Radi se o SoRPlas (Sony Recycled Plastic) recikliranoj plastici velike otpornosti koja će se uskoro koristiti za proizvodnju kamera i fotoaparata.

Dobro je vidjeti da je nekoć aktualna strategija zelenih proizvoda i dalje bitna određenim proizvođačima televizora.

Izvor: DigitalVersus

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!