HTPC i kompjuteriObavijesti/ostaloVijesti

Minevox prodaje DViCO: (Ne)izvjesna budućnost Tvix playera?

Prošli tjedan pojavile su se prve informacije oko gašenja kompanije DViCO, popularnog proizvođača Tvix media playera. S obzirom na situaciju na tržištu, zavladala je neugodna tišina oko samog proizvođača, no po pisanju francuskog portala Digital Versus, zaprimljena je izjava predsjednika Minevox korporacije, u čijem se sklopu nalazi i DViCO.

Tvix Media Player by DViCO

Minevox je objavio kako kompanija neće ugasiti DViCO, već aktivno radi na prodaji kompletne podružnice:

“Minevox is trying to transfer all Tvix business with 1st priority, discussing with a few companies that are interested in.”

S obzirom na tonalitet službenog priopćenja, nekako nam se čini kako se DViCO prodaje većem igraču poput Western Digitala, ASUSTeK-a, AC Ryana ili nekog sličnog igrača koji se želi učvrstiti na tržištu. Podsjetimo, Tvix je u svega nekoliko generacija proizvoda izrastao u respektabilnog igrača na sceni i moguće je da je taj rast postao najveći privlačni “asset” Minevox korporacije, koja sad želi prodati “zlatnu koku” kako bi očvrsnula core business. Druga teorija bi bila da se Tvix playeri nisu pokazali profitabilnima i odlučeno je da se spin offa kako bi se očuvala glavnina korporacije.

Nama se prva opcija ipak čini izglednjom. Naime, Minevox je poznati OEM proizvođač Set-Top-Boxeva za velike igrače poput Motorole, što smo saznali sasvim slučajno (U sjedištu Bright Side Networka u San Diegu imamo nekoliko Motorolinih boxeva, od kojih je posljednji model bio “Designed in South Korea by MineVox Co., Ltd.”.).

Profil Minevoxa je vrlo jednostavan – po samom opisu, kompanija proizvodi “Cable TV Set-top Boxes”, “Commercial Satellite Receivers”, “Digital Terrestrial TV Systems”, “Home Theaters”, “Interactive TV Systems (SMART TV for OEM/ODM Only)”, “IPTV Set-Top Boxes”.

Osim već navedene Motorole, nismo uspjeli saznati listu klijenata dotične kompanije, no jasno je da je Tvix brand mogao zasmetati nekome od velikih naručitelja, baš kao što je pritisak Della na ASUS uzrokovao dijeljenje ASUSTeK-a na dva dijela: ASUS i Pegatron. No, niti to nije bilo dovoljno, pa Dell danas svoje komponente radi u drugim tvornicama, a Pegatron slaže Apple računala. No da se vratimo na temu, sudbina Tvix playera još nije odlučena a vidjet ćemo kako će teći pregovori o prodaji.

Čim saznamo više detalja, objavit ćemo follow-up priču.

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!