Home » Filmovi » Infografika: Vizualni trendovi u filmskoj industriji

Infografika: Vizualni trendovi u filmskoj industriji

Jeste li se ikada zapitali kako dizajneri kreiraju filmske postere i čime se vode? Odgovor na to pitanje pokušala je dati britanska stranica COLOURlovers.com, na kojoj se okuplja veći broj profesionalaca iz filmske industrije. Za ovu infografiku zaslužan je osnivač stranice Darius A. Monsef IV, poznati internet poduzetnik i filantropist. O njegovoj karijeri najviše govori 10 godina provedenih u Microsoftu na PhotoSynth projektu.

Nevezano za druge projekte, ova infografika prikazuje krajnje zanimljive odluke i trikovi koje grafički dizajneri koriste kako bi približili film potencijalnoj publici. Inače, na samoj infografici primjetili smo i jednu grešku, pa ako je i sami otkrijete – prokomentirajte. :)

Infografika: Značajke i trikovi dizajna plakata za 10 najvećih filmova u 2011.

About Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*