Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Nova Samsungova kućna kina s hibridnim cijevnim pojačalima i pohranjivanjem DVD filmova

samsung-2012-home-theater

Samsung je najavio predstavljanje novih proizvoda iz linije kućnih kina, ovoga puta s jedinstvenim značajkama, a od kojih su najzanimljivije originalno hibridno pojačalo koje kombinira najbolje iz svijeta cijevnih i digitalnih pojačala, te mogućnost pohranjivanja DVD filmova u digitalni oblik koji se može gledati gdje god korisnik želi. Najavljeno je 7.1 kućno kino HT-E6730W, 5.1 model HT-E5500W i soundbar sustav HW-E550.

HT-E6730W je 7.1 komplet s Blu-ray 3D optičkim čitačem, Wi-Fi mrežom i ugrađenim hibridnim pojačalom koje kombinira vakuumske cijevi s digitalnim pojačalom. Mnoge su diskusije među ljubiteljima glazbe oko prednosti digitalnog nad analognim pojačalima s vakuumskim cijevima – iako je neosporna čistoća zvuka koju postižu digitalne varijante, cijevna pojačala i dalje osvajaju svojim bogatijim, toplijim i punijim zvukom.

Samsung 7.1

Samsung je odlučio poboljšati kvalitetu svojih sustava kućnih kina, te je za 2012. godinu pripremio rješenje s vlastitom tehnologijom koja bi trebala uzeti ono najbolje iz oba svijeta – kristalnu čistoću digitalnih pojačala u kombinaciji s toplinom cjevnih pojačala. Dodatno, cijevna pojačala nude jednu oktavu više bez distorzija, što je od velike važnosti za komplet kućnog kina kod kojeg se želi postići snažan utisak na slušatelja.

HT-E6730W je već osvojio CES Innovation Design i Engineering Award nagrade za inovaciju i tehnološki doseg, a mogućnosti ovog kompleta će posjetitelji moći čuti od 10 do 13. siječnja na CES sajmu u Las Vegasu.

HT-E5500

Druga zanimljivost kod novih modela kućnih kina jest mogućnost pretvaranja DVD filmova u digitalne kopije putem Samsungovoge “Disc to Digital” značajke. Korisnik će nakon registracije naslova na DVD-u koji posjeduje moći pretvoriti film u digitalni oblik te ga koristiti na svim uređajima koje posjeduje. Proizvođač navodi kako će korisnik moći kupiti HD verzije filmova koje posjeduje, no također je navedeno kako će biti omogućeno skaliranje filma u HD rezoluciju što nije na razini originalnog Blu-ray zapisa, no ukoliko je kvalitetno odrađeno može poboljšati kvalitetu prikaza. Ostaje za vidjeti kako će ovaj servis izgledati, po kojim će se cijenama prodavati HD varijante i hoće li se omogućiti pretvaranje originalnih Blu-ray filmova u “digitalni oblik”.

Oba će kućna kina (HT-E6730W i HT-E5500W) posjedovati mogućnost pretraživanja interneta putem otvorenog pretraživača, kao i pristup nizu aplikacija koje čine Smart TV platformu.

Soundbar sustav HW-E550 je nešto drugačiji sustav s jednim zvučnikom na koje smo inače navikli. Valjastog oblika, ovaj se soundbar može podijelti na tri dijela, te se tako može dobiti 2.1 sustav sa stereo kanalima, a može se koristiti i spojen čime se štedi na prostoru i zvuk šalje iz jedne zvučne “letve”. Zanimljiv koncept u svakom slučaju – ostaje da čujemo na CES-u 2012 kako zvuči.

hw-e550

 

Izvor: Samsung PR

HDtelevizija vodič za kupovinu zvučnika i kućnih kina

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!