3DAudio-video uređajiVijesti

LG najavljuje još bolje 3D naočale i bogatiju Smart TV platformu

lg-2012-3d-glasses

Ovogodišnje polarizirajuće 3D naočale su mnogo lakše i praktičnije za korištenje u odnosu na aktivna 3D rješenja, a za iduću godinu korejska kompanija planira dodatno povećati prednost s novim modelima. Najavljena su tri modela, jedna standardna inačica, zatim clip-on model za korisnike koji već nose naočale i na kraju dizajnerski model koji potpisuje renomirani autor.

F310 kao standardna inačica koja će se isporučivati uz LG-jeve televizore u 2012. godini (na slici desno), prema navodima proizvođača trebala bi biti čak 20% manje mase od ovogodišnjih, a zbog zakrivljenih krilaca udobnost nošenja bi trebala biti još bolja. Korisnici koji već nose dioptrijske naočale će također dobiti osvježeni model oznake F320 (na slici lijevo), nastaljednika ovogodišnjeg F220 modela, a koji kao jedinstveno LG-jevo rješenje također donosi masu od svega 5.5 grama – čak 25% manju nego model iz 2011.

Za modno osviještene korisnike tu je F360 model (u sredini), čiji dizajn potpisuje Alain Mikli, francuski dizajner čije naočale nose poznate osobe poput Eltona Johna i Kanye Westa. Mikli je također poznat po tzv. “shutter shades” naočalama s roletama, a koje su postale popularne diljem svijeta, posebno među mlađom populacijom. F360 model karakterizira polu-otvoreni okvir, masa od svega 16 grama i dizajn koji bismo rado vidjeli i kod sunčanih naočala za svakodnevnu upotrebu.

lg-2012-3d-glasses

LG je također izdao priopćenje za medije u kojem navodi nove Smart TV funkcije na modelima za 2012. godinu, s naglaskom na jednostavnost korištenja, bolju integraciju Magic Remote daljinskog upravljača i veliku bazu od preko 1.200 aplikacija koja će još rasti. Potvrđena je i Intelova WiDi integracija, a koja će omogućiti bežično slanje sadržaja na televizor neovisno o Wi-Fi funkcionalnosti televizora. Na taj će se način moći prebacivati i zaštićeni sadržaji poput filmova na DVD ili Blu-ray medijima bez ikakvih dodatnih uređaja ili adaptera.

O Google TV integraciji nije bilo riječi, tako da LG nastavlja s razvojem svoje vlastite platforme nad kojom ima potpunu kontrolu. Dizajn Smart TV sučelja se također promijenio, puna HD razlučivost ekrana je bolje iskorištena i aplikacije su bolje grupirane. Nadamo se da će u novoj godini i brzina rada i intuitivnost biti poboljšani.

U svakom slučaju, mnogo novosti nas očekuje na CES-u 2012., a koji svoja vrata otvara 10. siječnja 2012. godine.

Fons: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!