Obavijesti/ostaloVijesti

Četiri godine HD Televizije

hdtelevizija-4-godine

Idu godine, dođe rok, eto još jednog rođendana skok na skok. Blago izmijenjena rečenica iz ekranizacije Šenoinog Postolara i Vraga prigodna nam se čini u obilježavanju još jedne obljetnice početka rada web stranice hdtelevizija.com. Kada se osvrnemo na do danas stvoreni sadržaj i publiku koja svakodnevno prati stranicu, doista nam je drago što je skromna ideja o širenju kvalitetnih informacija o HDTV tehnologijama uspjela i stvorila jednu novu zajednicu u mreži interneta.

Kao i proteklih godina, tako smo i ove godine najviše testirali televizore, od onih ulazne pa do top klase. Ukupno smo testirali 20 televizora i monitora, što je brojka koju smo željeli povećati barem 50% ove godine, no nismo uspjeli ponajprije zbog tromosti sustava koji ne prepoznaje potrebu da se testni uzorci trebaju osigurati i da je test odlična prilika za predstavljanje i promociju proizvoda. Ipak, na iduću godinu gledamo s mnogo optimizma obzirom na brojne ostvarene suradnje, a za koje se toplo nadamo da će osigurati još više testnih uzoraka.

Osim televizora testirali smo i media centre, A/V pojačala, Blu-ray reproduktore i, po prvi puta, kućna kina. Potreba za testiranjem kućnih kina proizašla je iz već standardno loše kvalitete zvučnika ugrađenih u televizore, što je jasan poziv na dodatnu investiciju u zaseban audio sustav. Kroz vodiče za kupovinu kao još jednu od novosti smo dodatno približili materiju i ujedno odgovorili na najčešće postavljana pitanja koja su nam poslana tokom godine.

Za iduću godinu pripremamo mnoga poboljšanja i novosti, a koja će bitno povećati korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Bez velikih najava i obećanja jer smatramo da ih je u današnjem svijetu previše, a premalo pravih odrađenih poslova, samo možemo najaviti profesionalniji izgled optimiran kako za desktop računala, tako i za mobilne uređaje, bazu komponenata s korisničkim recenzijama, bolju preglednost i logičnost, te veću brzinu pristupa zahvaljujući preseljenju na posvećene servere.

Za kraj, nekoliko riječi o posjetama tokom 2011. godine. Od 1.1.2011. pa do današnjeg dana stranicu je posjetio 680 081 jedinstveni posjetitelj, a ukupno je bilo više od milijun posjeta, točnije njih 1 141 257. Otvoreno je 45 298 100 stranica, napravljeno više od stotinu milijuna klikova, a posjetitelji su sa stranice “skinuli” ukupno 876.82 GB, što je jednako kapacitetu 17 i pol dvoslojnih Blu-ray filmova. Izvor podataka je Advanced Web Statistics 7.0. Na stranici se trenutno nalazi više od 11 000 komentara na objavljene tekstove, vijesti i recenzije, a na forumu se nalazi gotovo 36 000 postova koje je stvorilo više od 4100 članova.

Kao osnivač i glavni urednik HD Televizije, zahvaljujem svima koji su nas tokom godine posjetili i informirali se o novostima u HDTV svijetu. Upravo su vaše posjete i brojni komentari naša glavna motivacija da nastavimo s radom i da iduće godine budemo još bolji tako da svi zajedno možemo uživati u blagodatima novih tehnologija. Novosti koje će uvesti četvrti po redu dizajn stranice omogućiti će brojne opcije koje do sada nisu bile dostupne, a koje će dodatno poboljšati korisničko iskustvo i međusobno dijeljenje iskustava i informacija. Darko Hlušička, urednik i idejni začetnik stranice

Adsense

Povezani tekstovi

12 komentara

  1. Bravo! Pohvale svima koji su pisali ili slali komentare u svrhu edukacije drugih. Samo nastavite sa testovima, recenzijama, kometnarima, najavama i slicno

  2. Jedini kojima se može vjerovati. Bez Vaših savjeta za skriveni izbornik ne bih kupio nekorištenu plazmu (tko zna što bi mi podvalili ;-) ). Samo ne dopustite da vas sponzori ucjenjuju. Puno sreae i uspjeha u 2012. godini.

  3. HD ekipo,najiskrenije čestitke za godišnjicu,Božia i Novu godinu,od vjernog posjetitelja stranice.Vi ste “krivci”za kupovinu 2 tv-a te media playera.
    Keber

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!