Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Pioneerov BDR-XD04J je najmanji Blu-ray XL snimač na svijetu

Pioneerov BDR-XD04J je najmanji Blu-ray XL snimač na svijetu

Pioneer je ovog tjedna u Japanu predstavio novi prijenosi snimač za optičke medije, a koji je posebno zapažen po mogućnosti snimanja i čitanja BDXL medija do 128 GB kapaciteta. Uz široku podršku za različite formate, BDR-XD04J impresionira i po pitanju dimenzija i mase, a zahvaljujući kojima nosi naslov najmanjeg i najlakšeg uređaja ove vrste na tržištu.

Masa uređaja iznosi 240 grama, što je dvostruko manje od nedavno testiranog prijenosnog DVD snimača Slim SE-S084F tvrtke Samsung. Uređaj je širok svega 13.2 cm, a visok 1.2 cm, što impresionira kada se u obzir uzmu dimenzije optičkog medija (12 cm u promjeru).

BDR-XD04J će također podržavati mogućnost snimanja sadržaja direktno na medij u slučaju da je povezan na NAS s instaliranim softverom DiXiM BD Burner 2011 for Pioneer, a koji se prilaže uz uređaj. Osim navedenog softvera u pakiranju će se prilagati impresivna lista softverskih alata tvrtke Cyberlink, uključujući PowerDVD 10, PowerDirector 8 i PowerProducer 5. Odabirom softvera Pioneer zaokružuje ovaj uređaj ne samo za obično snimanje i čitanje podataka, već i za uređivanje prije zapisivanja.

Pioneerov vlastiti PURE READ2+ algoritam koji ispravlja greške prilikom čitanja audio CD-ova će također biti implementiran.

Uređaj se na tržištu očekuje u siječnju 2012. godine po očekivanoj cijeni od oko 18.000 jena (cca. 1350 kn).

Fons: CNET | Pioneer Japan

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*