Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

Televizor susreće igraču konzolu uz LG-jev GameNow servis

lg-cloud-gaming

Moderni televizori opremljeni sve jačim procesorima i većom količinom RAM memorije, uskoro bi mogli postati dostojna alternativa za igrače konzole. Jedan od vodećih proizvođača u tom segmentu svakako je LG Electronics, a koji već nudi različite jednostavne igre poboljšane interaktivnosti zahvaljujući Magic Motion daljinskom upravljaču koji funkcionira poput “lebdećeg miša” u korisnikovim rukama. Idući korak jest integracija GameNow servisa za igranje, a koji bi po prvi puta trebao omogućiti igranje zahtjevnijih akcijskih naslova i masivnih mrežnih igara (MMO) direktno iz sučelja televizora i bez ikakvog dodatnog hardvera.

LG Electronics je GameNow cloud gaming servis predstavio u suradnji s tajvanskom kompanijom Ubitus Inc., a koja se bavi razvojem rješenja “u oblaku” za proizvođače uređaja i različite davatelje usluga. U slučaju LG-jevih televizora, GameNow bi trebao ponuditi kvalitetu igara na razini aktualnih konzola, a za sada se spominju igre Devil May Cry, Street Fighter X Tekken and Batman: Arkham City koje obično zahtijevaju snažniji hardver da bi se izvodile glatko. U službenom priopćenju se navode prednosti GameNow servisa, a koje uključuju izostanak fizičkih diskova, dugih preuzimanja s interneta i dugačkih procesa instalacije. Ono što ostaje nejasno jest koliko brzu vezu na internet korisnik treba imati ukoliko nema “dugog preuzimanja” s interneta, s obzirom na to koliko puno današnje igre koriste podataka, od tekstura, animacija, pa do zvučnih efekata i glazbe.

street-fighter-tekken
Makljaža na velikom ekranu bez konzole? Možda uskoro!

Predstavnici tvrtki LG Electronics i Ubitus su vrlo uzbuđeni što će cloud gaming postati sastavni dio modernog TV iskustva korištenja. Besplatan probni GameNow servis za LG-jeve modele visoke klase je sada dostupan unutar LG Smart World serije za korisnike u SAD-u. Podataka o dostupnosti na ostalim teritorijima trenutno nema, baš kao ni informacije o cijeni takve usluge jednom kada aktivno krene s radom.

Više informacija na: www.lg.com/us/smart-tvs i www.ugamenow.com.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!