Vijesti

Panasonic i Orange: 3D prijenos uživo diljem Europe

3d-panasonic

Panasonic i FFT partneri su u prvom prijenosu sportskog događaja uživo u 3D u suradnji s operaterom Orange u Francuskoj i kanalom Eurosport za ostatak Europe.

Vlasnici 3D televizora imati će zaista impresivan prijenos Roland Garrosa. Panasonic je danas objavio partnerstvo s Francuskom teniskom federacijom (FFT), francuskim operaterom Orange i kanalom Eurosport koji će omogućiti prijenos Otvorenog prvenstva Francuske Roland Garros 2010. u visokoj 3D kvaliteti uživo. Ovo će biti prvi višednevni sportski turnir u Europi koji će se prenositi u 3D-u uživo.
Roland Garros koji će se odvijati između 23. svibnja i 6. lipnja 2010. godine, jedan je od najuglednijih događaja u sportskom kalendaru i teniski grand slam s najširom europskom televizijskom publikom. Po prvi puta, ljudi diljem Europe imat će priliku doživjeti turnir u 3D na odabranim prodajnim mjestima gdje će moći iskusiti doživljaj bivanja na teniskom igralištu uživo na televizijskom prijemniku. Na otvorenom prvenstvu Francuske svi će se mečevi koji će se odvijati na centralnom igralištu Philippe Chatrier snimiti i prikazivati uživo u 3D.

Korak naprijed u prijenosu sportskog događaja

3D prijenos na mjestu događaja na Roland Garrosu prenosit će se uživo preko ADSL-a i optičkih linija do pretplatnika operatera Orange diljem Francuske, na namjenskom TV kanalu Orange. Nadalje, pomoću profesionalnih video kamera koje je omogućio Panasonic, Orange će moći snimiti i scene iza kulisa 3D i kreirati posebne 3D izvještaje s mjesta događaja. Poseban dokumentarni 3D film bit će proizveden nakon turnira, a prenosit će ga Orange TV kanal.

Nadalje, cijeli turnir u 3D prenosit će se u maloprodajnim prodavaonicama po Francuskoj. Eurosport će od operatera Orange primiti 3D signal uživo i prenijeti ga preko satelita do više od 3000 prodavaonica u 58 država diljem Europe na Panasonicove 3D plazma televizore VT20. Ovaj model uredništvo HDtelevizije će recenzirati poslije 3D prezentacije u Sarajevu, 12-tog lipnja 2010 godine. Po prvi puta, korisnici diljem Europe imat će iznimnu priliku uživati istovremeno u učinku 3D tehnologije na ugledno otvoreno prvenstvo Francuske za vrijeme turnira.

Laurent Abadie, CEO i predsjednik tvrtke Panasonic Europe, komentirao je: „Naši prvi 50-inčni Full HD 3D Viera televizori i Blu-ray reproduktori koji ovog proljeća stižu na europsko tržište započinju novo razdoblje dubinskog doživljaja zabave. Partnerstvo tvrtke Panasonic, operatera Orange, kanala Eurosport i FFT predstavlja veliki korak u prikazivanju fascinantnog sadržaja, ne samo holivudskih hitova već i događaja uživo. Mogućnost prijenosa uživo u 3D tako uglednog događaja doista će rasplamsati maštu gledatelja i zacrtati okvir za buduće 3D prijenose.”

Michel Grach, medijski direktor turnira dodao je: „Od ranih početaka prikazivanja sporta na televiziji, turnir Roland Garros uvijek je prednjačio u inovacijama te smo posebice ponosni da će otvoreno prvenstvo Francuske biti prvi teniski događaj koji će biti popraćen u 3D. Uz naš mobilni zemljani teren, 3D slike bit će još impresivnije, a ljubitelji tenisa diljem svijeta doživjet će naš sport kao nikad prije. Udruživanje tako različitih područja stručnosti unutar obitelji partnera turnira kao što je Panasonic – s takvim uzbudljivim ciljem – postavlja nova mjerila za tehnološku suradnju u sportu i obećava velike izglede za budući razvoj i inovacije.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!