Audio-video uređajiVijesti

Synology predstavio DiskStation DS212+ i DS212

Tvrtka Synology ovaj je mjesec započela prodaju novih mrežnih poslužitelja za pohranu podataka s poznatim operativnim sustavom DiskStation Manager (DSM). Novi poslužitelj DS212+ nudi malim i srednje velikim tvrtkama poslovne aplikacije velike snage, a model DS212 svojom je pristupačnom cijenom i bogatim izborom aplikacija zamišljen ponajprije za kućne urede i manje radne skupine.

„Predstavljanjem proizvoda DS212+ i DS212 ponudili smo naprednu strojnu osnovu s brzim prijenosom podataka, koja istovremeno jamči i tiši rad sustava“, izjavio je Darren Lin, direktor proizvoda u Synologyju.

Oba modela imaju prostore za dva diska te se odlikuju brzinom čitanja i zapisivanja većom od 109, odnosno 54 Mb u sekundi u konfiguraciji RAID 1. Podržavaju i USB 3.0, što im omogućuje prijenos podataka brzinama do 5 Gb/s, deset puta brže nego na priključcima USB 2.0. Time je korisnicima ponuđeno brzo i pouzdano rješenje za prijenos podataka i sigurnosno kopiranje. Pomoću funkcije za smanjenje buke oba modela postižu razinu buke manju od 19,8 dB(A), što je tiše nego šuškanje listova papira (20 dB(A)).

DS212+ i DS212 opremljena su jednim utorom za SD kartice, što omogućuje korištenje rješenja na načelu »priključi i spremi«. Uz to model DS212+ ima i eSATA priključak kao dodatnu mogućnost za sigurnosno kopiranje. Veću sustavnu pouzdanost pri oba modela jamči mogućnost zamjene diskova tijekom rada i mogućnost strojne nadogradnje, a sve to dopunjuje i velika energetska učinkovitost: tijekom rada ne troše više od 19 W, a u hibernaciji manje od 8 W.

Zasnovani su na operativnom sustavu DiskStaion Manager 3.2 (DSM 3.2), koji pogoni sva Synologyjeva rješenja za mrežnu pohranu podataka. DSM olakšava komplicirane i zahtjevne zadatke putem svestranih funkcija na odzivnom, intuitivnom višezadaćnom mrežnom korisničkom sučelju. Synology je za DSM dobio više svjetskih priznanja, uključujući Excellence Award of 2011, priznanje za izvrsnost na području pohrane podataka, koje dodjeljuje britanska revija PC PRO.

Više informacija možete pogledati na službenoj stranici tvrtke Synology.

Dostupnost

Proizvodi DS212+ i DS212 u ponudi su tvrtke Xenon forte za 2.693,70 kn i 2.324,70 kn (s

PDV-om).

Izvor: Xenon forte PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!