StudijeVijesti

Toshiba objavila Izvješće o zaštiti okoliša za 2011. godinu

Toshiba Corporation danas je objavila najnovije podatke o mjerama i inicijativama zaštite okoliša. Radi se o engleskoj inačici Izvješća o zaštiti okoliša za 2011. godinu. Ova najnovija inačica godišnjeg izvješća pokriva cijeli spektar aktivnosti zaštite okoliša u fiskalnoj godini 2010. i inicijativa planiranih u fiskalnoj godini 2011., mjere koje su poduzete nakon ovogodišnjeg velikog potresa u Japanu, te napore koje Toshiba Corporation i Toshiba Grupa ulažu u uštedu energije.

Osim u tiskanom izdanju, izvješće je dostupno i u digitalnom obliku na stranicama Toshibine Uprave za zaštitu okoliša: http://www.toshiba.co.jp/env/en/report/.

Izvješće uključuje sljedeće ključne dijelove:

1. Izdvajamo

Ovaj dio sadrži poruku predsjednika uprave; predstavljanje „Vizije zaštite okoliša 2050.“, dugoročne vizije Toshiba Grupeza podizanje učinkovitosti u zaštiti okoliša za faktor 10 do fiskalne godine 2050. u usporedbi s fiskalnom godinom 2000.; pregled cjelokupnog utjecaja na okoliš Toshiba Grupe; mjere koje Toshiba poduzima u svrhu promicanja biološke raznolikosti.

U ovome se dijelu također spominju mjere koje se poduzimaju nakon ovogodišnjeg velikog potresa u Japanu; proiuzvodi i usluge koji štede energiju; briga o uštedi energije u Toshibinim uredima i postrojenjima; mišljenja četiri stručnjaka o tome kako je potres u ožujku utjecao na vrijednosti ljudi i trendove u društvenom sustavu i načinu života.

2. Ozelenjivanje procesa

Toshiba Grupa za cilj ima postići najnižu razinu utjecaja na okoliš u proizvodnji kroz ublažavanje klimatskih promjena, učinkovito korištenje resursa, upravljanje kemijskim tvarima, pravovremeno reagiranje na ekološke rizike i recikliranje proizvoda koji se povlače iz proizvodnje i prodaje.

3. Ozelenjivanje proizvoda

Toshiba Grupa stalno povećava broj ekološki osviještenih proizvoda (ECP) definiranjem „ekociljeva“. To su ciljevi koji moraju biti ispunjeni kako bi se postigla najviša razina zaštite okoliša, proizvodi koji zadovoljavaju ispunjenje tih ciljeva dobivaju oznaku „Vrhunski ECP“. U ovom dijelu izvješća govori se o rezultatima stvaranja ekološki osviještenih proizvoda i njihovoj ekološkoj vrijednosti u odnosu na ublažavanje klimatskih promjena, učinkovito korištenje resursa i učinkovito upravljanje kemijskim tvarima.

4. Ozelenjivanje tehnologija

Toshiba Grupa trudi se osigurati stabilne izvore energije i usporiti klimatske promjene kroz smanjivanje emisija ugljičnog dioksida. Grupa je također pomogla u ponovnom pokretanju termoelektrana uništenih u potresu u ožujku te pridonijela stabilizaciji nuklearne elektrane Fukushima Daiichi. U svom nastojanju za smanjenjem emisija ugljičnog dioksida, Grupa se usredotočuje na stvaranje „pametnih zajednica“ u kojima se poštuje lokalna infrastruktura u opskrbi energijom, vodom, prijevozom, informacijama i medicinskom skrbi.

5. Zeleno upravljanje

Toshiba Grupa poduzima trajne napore za poboljšanje upravljanja okolišem i komunikacije u obliku „zelenog upravljanja“, osnovnog koncepta koji stoji iza ozelenjavanja procesa, proizvoda i tehnologije. Mjere koje Grupa promiče uključuju osnovnu politiku tvrtke, strukturu upravljanja, procjene, procjene, nagrade i ekološko računovodstvo, pružanje informacija objavljivanjem Izvješća o zaštiti okoliša i ekološkim oglašavanjem, komunikacijom s dionicima i kroz vanjske evaluacije. Izvješće o zaštiti okoliša za 2010. godinu Toshiba Grupe osvojilo je nagrade na dodjeli 14. Nagrada za ekološku komunikaciju, koja je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva za zaštitu okoliša, te na dodjeli 14. Nagrada za izvješće o zaštiti okoliša i održivosti koje organizira Toyo Keizai Inc.

Vizija zaštite okoliša 2050.

Kako bi doprinijela održivoj globalnoj budućnosti, kao jedna od vodećih svjetskih ekotvrtki, Toshibina Vizija zaštite okoliša 2050. za cilj ima deseterostruko povećanje svoje ekološke učinkovitosti do 2050. godine, u usporedbi s 2010. godinom. Kako bi ostvarila taj cilj, Toshiba Grupa primjenjuje praksu upravljanja okolišem koji promiče sklad sa Zemljom i doprinosi stvaranju bogatijeg načina života koji se temelji se na konceptu troje „zelenog“: ozelenjivanju procesa (ekološki osviještenoj proizvodnji), ozelenjivanju proizvoda (ekološki osviještenim proizvodima), ozelenjivanju tehnologije (ekološkoj tehnologiji koja štedi energiju). Toshiba Grupa „ekostil“ predstavlja kao globalni brand kojim i ubrzava i promiče svoj pristup upravljanju okolišem.

Izvor: Toshiba PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!