KinoVijesti

4D kino dvorane uskoro i u Hrvatskoj – jeste li spremni za efekte koji će zaokupiti sva vaša osjetila?

4d-kino-video

3D kino dvorane više nisu ništa posebno – neki ih vole, neki ih izbjegavaju, no činjenica jest da unose raznolikost u ponudu kino iskustva i slobodu izbora. Vodeći hrvatski ki­noprikazivač Blitz-CineStar s 12 operativnih multipleksa sa 83 dvorane tijekom godine će u svoju ponudu uvrstiti i 4D kino dvorane, a koji će ponuditi sasvim novo iskustvo gledanja filmova zaokupljanjem svih pet osjetila.  Više detalja u video prilogu i službenom priopćenju u nastavku.


CJ 4DPLEX, prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove i vodeći hrvatski ki­noprikazivač Blitz-CineStar sklopili su ugovor kojim se sveobuhvatno 4D iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije. Ova suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kao i uspješnog poslovnog modela koje 4DX pruža kinoprikazivačima, a Blitz-CineStar pridružit će se brojci od 56 4D kina diljem svijeta.

4d-kino-prednja

4DX je još jedan poseban kino doživljaj kojim ćemo ugoditi našim korisnici­ma, a koji će multipleksima CineStar osigurati dodatnu dozu ekskluzivnosti i uzbuđenja.”, izjavio je gospodin Milinić, član uprave Blitz-CineStara.

4DX je prožimajući filmski doživljaj koji zaokuplja svih pet osjetila. Publiku stavlja u filmsko okruženje pomoću pokreta, vjetra, magle, rasvjete, pa čak i mirisa na bazi specijalnih efekata koji nadilaze 3D. Pokrenut je 2009. od strane CJ CGV, najvećeg kinoprikazivačkog lanca u Aziji. Blitz-Cinestar se pridružuje njihovim partnerima kinoprikazivačima koji uključuju najveće svjetske lance kao što su Cinepolis u Latinskoj Americi, Cinema City u istoč­noj Europi i Izraelu, Kino Park u Rusiji, Major Cineplex Group u Tajlandu, Koronaworld u Japanu i najnovije Vieshow kino u Tajvanu. Planovi uključuju ubrzano širenje na američkom tržištu i ostatku svijeta, te se do 2016. godi­ne očekuje više od 800 4DX kina.

4d-kino-straznja

4DX kina daju dodatnu vrijednost kinoprikazivačima i pomažu im u ostvari­vanju prihoda, a pružaju vrhunski doživljaj koji se ne može ponoviti kod ku­će.” rekao Byung Hwan Choi, predsjednik uprave, CJ 4DPLEX. “Globalni ki­noprikazivači razumiju moć dodavanja premium doživljaja u multiplekse ka­ko bi svojim korisnicima osigurali različite mogućnosti zabave.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Dok god se ne pojavi Dolby Atmos i zamjeni sadašnji 5.1 u Hrvatskim kinima, ostajem doma u vlastitom kućnome kinu.

  2. Bit ce zanimljivo vidjeti kolika ce biti cijena ulaznice za 4D dvorane/filmove kad je vec sada dosta visoka… :-)

  3. Vidim platno je super wide,2.35:1 pravi kino format,budućnost definitivno,a ono skoro kocka,jedva 4:3,što je i kod kupovine platna iskreno najpoželjniji format.Kupiš 16:9 pa imaš black bars sa strane i još ako nije neki atomski ultra visokog kontrasta pj imaš značajno vidne crne trake bočno.Od 4:3 sa pull down,odnosno korekcijom možeš napravit 16:9 ali obrnuto no way ili nula bodova.Video entuzijast da ne može riskirat jednu ulaznicu za 4K projekciju,pfff?Kidam na lijevo! I moš si mislit kako se to iskustvo ne može ponoviti kod kuće,pa od kada več ima vpl1000es za kupit,pa tko hoće i hrabar je nek digne kredit i eto ti 4k na 200 inča ako hoćeš,čak imaju i prikladni media centar koji radi upscaling na 4k rezu,ali da je brutalno skupa oprema to stoji i 4k kino dvorane mogu to i pričat za normalne fullhd projekcije,jer i danas masa ljudi nema full hd projektore iako bi ih po meni svako u kući trebao imati pod obvezatnu opremu(ako se naravno financijski to i može omogućiti),ali tv industrija je brutalno jaka i donosi enormnu dugotrajnu dobit,pa se namjerno ne žele ispraviti nedostatci poput skupe i relativno kratkotrajne lampe u odnosu na dugotrajnost i pouzdanost tv uređaja.Kod 4k je jednako velik problem skupoća 4k tv i tek projektora,kao i dostupnost sadržaja.4K će biti nešto što će velika većina korisnika puno bolje prihvatiti od 3d-a,i ima apsolutnu dominantnost u području primjene sa svim vrstama video materijala će biti poželjna.To je nešto što 3d nikad neće imati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!