Home » Programi i igre » Programi » Cyberlink lansirao PhotoDirector 4 i ColorDirector – nove programe u svojoj Director liniji proizvoda

Cyberlink lansirao PhotoDirector 4 i ColorDirector – nove programe u svojoj Director liniji proizvoda

cyberlink-director-suite

Tajvanski Cyberlink, kompanija poznata po softverskim rješenjima za reprodukciju DVD i Blu-ray sadržaja na računalima, zadnjih godina sve više se spominje i u kontekstu video, foto i audio obrade sadržaja kroz specijalizirane aplikacije objedinjene pod imenom “Director”. Zasebno ili u paketu, aplikacije pokrivaju različita područja A/V svijeta, a namijenjene su širokom krugu korisnika – od početnika koji tek otkrivaju čarolije fotografije pa do naprednijih korisnika koji rade na zahtjevnijim montažama video i audio sadržaja. PhotoDirector u najnovijoj verziji, kao i novi ColorDirector smo dobili na test i uskoro ćemo ih detaljnije prezentirati na stranici, a za sada ćemo ukratko pokazati što sve spomenute aplikacije nude i za kakve zadaće ih se može iskoristiti.

Cyberlink PhotoDirector 4

photo-director4-workflow

Nije prošlo niti dvije godine kako se prva verzija Cyberlinkove aplikacije za uređivanje fotografija pojavila na tržištu, a prošli mjesec je dosegnula već svoju četvrtu verziju. PhotoDirector je aplikacija namijenjena svima koji žele svoje fotografije urediti na na razne načine – od osnovnog ugađanja boja i kontrasta, pa do specifičnih radnji koje su popularno nazvane “fotošopiranje” po Adobeovom Photoshop programu, a odnose se na uređivanje fotografija kako bi osobe na njima izgledale bolje, mlađe i bliže modelima s naslovnica. PhotoDirector sadrži sve potrebno upravo za potonje spomenute radnje, pa tako jednostavni alati omogućuju da očistite kožu od nesavršenosti, prikrijete bore, izbijelite zube i bijeloočnicu, te od najnovije verzije i zategnete tijelo ili dodate mišiće. Tokom korištenja verzije 3 upravo su nam mogućnosti uređivanja tjelesne konstitucije nedostajali, te nam je drago da je proizvođač implementirao te funkcije i time zaokružio set alata kojima možete izvesti praktički sve da bi osoba zasjala na naslovnici, pa makar i izmišljenog časopisa čiju ćete sliku staviti na Facebook.

Dodavanje HDR efekta, smanjenjene ili povećanje šuma u slici, igranje s bojama i izoliranje pojedinih objekata te njihovo uređivanje odvojeno od ostatka slike, sve je to moguće u novoj verziji i ukoliko imate dovoljno brzo računalo, manipulacije ćete izvoditi praktički instantno. Vlasnici starijih računala i pojedinih novih prijenosnih računala će vjerojatno zamjerati glomaznosti programa, posebno kada se obrađuju velike fotografije i primijenjuju pojedini efekti, no vjerujemo da će velika većina biti zadovoljna krajnjih rezultatom. Više o programu i dojmovima nakon detaljnijeg testa, a do tada više informacija možete saznati na službenoj stranici i u promotivnom videu na dnu članka.

Cijena: PhotoDirector4 je moguće kupiti online direktno od proizvođača u digitalnoj ili box verziji već od 99,99 am. dolara.

Cyberlink ColorDirector

colordirector-worklow

ColorDirector je nova zasebna aplikacija namijenjena uređivanju boja u video zapisima, bilo da bi se one ispravile i učinile realnijima ili dodatno pojačale ili smanjile za postizanje određenog efekta. Kao i PhotoDirector, tako i ColorDirector dijeli isto sučelje koje s lijeve strane sadrži listu alata s pripadajućim klizačima, te omogućuje da se istovremeno gleda “prije i poslije” video, što dakako zahtijeva snažno računalo, no omogućuje direktnu usporedbu. PowerDirector kao centralna aplikacija za manipuliranje s video zapisima je direktno vezana na ColorDirector tako da je moguće eksportirati prilagođeni video zapis iz jedne u drugu aplikaciju za nesmetan tok rada.

Cijena: ColorDirector je moguće kupiti online direktno od proizvođača u digitalnoj ili box verziji već od 129,99 am. dolara. Ukoliko se nabavlja zajedno s PhotoDirector 4 aplikacijom, cijena obje iznosi 149,00 am. dolara (PhotoDirector 4 Suite).

Detaljniji pregled aplikacija ćemo objaviti nakon što ih u potpunosti upoznamo i provjerimo koliko su doista iskoristive mogućnosti koje nude. Do tada pozivamo sve zainteresirane da posjete stranicu proizvođača i preuzmu probne verzije aplikacija – potpuno su funkcionalne prvih 30 dana što je i više nego dovoljno da ih se upozna.

Promotivni video:

Zahvaljujemo se tvrtki Cyberlink na ustupljenim aplikacijama za potrebe testiranja!

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*