ProgramiProgrami i igreVijesti

Cyberlink lansirao PhotoDirector 4 i ColorDirector – nove programe u svojoj Director liniji proizvoda

cyberlink-director-suite

Tajvanski Cyberlink, kompanija poznata po softverskim rješenjima za reprodukciju DVD i Blu-ray sadržaja na računalima, zadnjih godina sve više se spominje i u kontekstu video, foto i audio obrade sadržaja kroz specijalizirane aplikacije objedinjene pod imenom “Director”. Zasebno ili u paketu, aplikacije pokrivaju različita područja A/V svijeta, a namijenjene su širokom krugu korisnika – od početnika koji tek otkrivaju čarolije fotografije pa do naprednijih korisnika koji rade na zahtjevnijim montažama video i audio sadržaja. PhotoDirector u najnovijoj verziji, kao i novi ColorDirector smo dobili na test i uskoro ćemo ih detaljnije prezentirati na stranici, a za sada ćemo ukratko pokazati što sve spomenute aplikacije nude i za kakve zadaće ih se može iskoristiti.

Cyberlink PhotoDirector 4

photo-director4-workflow

Nije prošlo niti dvije godine kako se prva verzija Cyberlinkove aplikacije za uređivanje fotografija pojavila na tržištu, a prošli mjesec je dosegnula već svoju četvrtu verziju. PhotoDirector je aplikacija namijenjena svima koji žele svoje fotografije urediti na na razne načine – od osnovnog ugađanja boja i kontrasta, pa do specifičnih radnji koje su popularno nazvane “fotošopiranje” po Adobeovom Photoshop programu, a odnose se na uređivanje fotografija kako bi osobe na njima izgledale bolje, mlađe i bliže modelima s naslovnica. PhotoDirector sadrži sve potrebno upravo za potonje spomenute radnje, pa tako jednostavni alati omogućuju da očistite kožu od nesavršenosti, prikrijete bore, izbijelite zube i bijeloočnicu, te od najnovije verzije i zategnete tijelo ili dodate mišiće. Tokom korištenja verzije 3 upravo su nam mogućnosti uređivanja tjelesne konstitucije nedostajali, te nam je drago da je proizvođač implementirao te funkcije i time zaokružio set alata kojima možete izvesti praktički sve da bi osoba zasjala na naslovnici, pa makar i izmišljenog časopisa čiju ćete sliku staviti na Facebook.

Dodavanje HDR efekta, smanjenjene ili povećanje šuma u slici, igranje s bojama i izoliranje pojedinih objekata te njihovo uređivanje odvojeno od ostatka slike, sve je to moguće u novoj verziji i ukoliko imate dovoljno brzo računalo, manipulacije ćete izvoditi praktički instantno. Vlasnici starijih računala i pojedinih novih prijenosnih računala će vjerojatno zamjerati glomaznosti programa, posebno kada se obrađuju velike fotografije i primijenjuju pojedini efekti, no vjerujemo da će velika većina biti zadovoljna krajnjih rezultatom. Više o programu i dojmovima nakon detaljnijeg testa, a do tada više informacija možete saznati na službenoj stranici i u promotivnom videu na dnu članka.

Cijena: PhotoDirector4 je moguće kupiti online direktno od proizvođača u digitalnoj ili box verziji već od 99,99 am. dolara.

Cyberlink ColorDirector

colordirector-worklow

ColorDirector je nova zasebna aplikacija namijenjena uređivanju boja u video zapisima, bilo da bi se one ispravile i učinile realnijima ili dodatno pojačale ili smanjile za postizanje određenog efekta. Kao i PhotoDirector, tako i ColorDirector dijeli isto sučelje koje s lijeve strane sadrži listu alata s pripadajućim klizačima, te omogućuje da se istovremeno gleda “prije i poslije” video, što dakako zahtijeva snažno računalo, no omogućuje direktnu usporedbu. PowerDirector kao centralna aplikacija za manipuliranje s video zapisima je direktno vezana na ColorDirector tako da je moguće eksportirati prilagođeni video zapis iz jedne u drugu aplikaciju za nesmetan tok rada.

Cijena: ColorDirector je moguće kupiti online direktno od proizvođača u digitalnoj ili box verziji već od 129,99 am. dolara. Ukoliko se nabavlja zajedno s PhotoDirector 4 aplikacijom, cijena obje iznosi 149,00 am. dolara (PhotoDirector 4 Suite).

Detaljniji pregled aplikacija ćemo objaviti nakon što ih u potpunosti upoznamo i provjerimo koliko su doista iskoristive mogućnosti koje nude. Do tada pozivamo sve zainteresirane da posjete stranicu proizvođača i preuzmu probne verzije aplikacija – potpuno su funkcionalne prvih 30 dana što je i više nego dovoljno da ih se upozna.

Promotivni video:

Zahvaljujemo se tvrtki Cyberlink na ustupljenim aplikacijama za potrebe testiranja!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!