3DVijesti

Samsung odlučio ne koristiti RealD pasivnu 3D tehnologiju

Na CES-u 2011 u Las Vegasu, Samsung i RealD predstavili su pasivni 3DTV prototip koji je koristio jeftine polarizirajuće 3D naočale. Ove dvije tvrtke planirale su lansirati proizvode ovoga tipa, ali se Samsung ipak predomislio i otkazao cijeli projekt.

Tako je korejski konglomerat odlučio ne ulaziti u partnerstvo s RealD-om te je usmjerio fokus na aktivnu 3D tehnologiju, dok su se mnogi konkurenti na tržištu nedavno pridružili pasivnoj 3D tehnologiji koja, osim što koristi jeftine polarizirane 3D naočale, ima i nižu 3D rezoluciju.

Isto tako, Samsung uzima u obzir pasivne 3D televizore u suradnji s RealD-om. RealD-ova 3D tehnologija funkcionira na način da se aktivni shutter iz aktivnih shutter naočala prebacuje direktno u TV panel, što također znači da su samo polarizirane 3D naočale potrebne da se dobije Full HD 3D slika.

Obzirom na situaciju, RealD naglašava da je u potrazi za novim partnerom za tzv. RDZ 3D tehnologiju.

Najnovija ponuda Samsungovih televizora otkrit će se na CES-u 2012 u Las Vegasu u siječnju.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!