3DObavijesti/ostaloPitamo VasVijesti

Anketa: Više od polovice kupaca HDTV-a ne želi 3D

Dobro je poznato da su mnogi nezainteresirani za 3D kao takav, što u kino dvoranama, što u vlastitom domu. Takav stav koji je posve opravdan ne odgovara kompanijama koje su uložile milijune u 3D proizvode, a sada su suočeni s gubicima i restrukturiranjima. Panasonic je tako objavio da očekuje gubitke od 5.5 milijardi dolara, dok u isto vrijeme Sony, također veliki investitor u 3DTV najavljuje restrukturiranja svojih TV sektora.

Posljednje statistike zaintersiranosti za 3D nedavno je objavio Pulse u svojoj studiji, a u kojoj su objavljeni slijedeći podaci:

 • od ispitanih 33% je reklo kako planira kupiti HDTV iduće godine, 67% je reklo ne
 • od onih koji ga planiraju kupiti, 55% je izjavilo kako neće kupiti 3DTV, a 23% ga planira kupiti ako će razlika u cijeni biti mala
 • od onih koji ne planiraju kupiti 3DTV, 40% smatra da nedostaje 3D materijala, a njih čak 30% se protivi nošenju 3D naočala

Statistike su dobivene na uzorku od 1000 građana SAD-a, različitih spolova, starosti, mjesta prebivanja i mjesečnih primanja.

Kako bismo provjerili kakvo je mišljenje građana ove regije, u nastavku donosimo ankete s istim pitanjima. Svoj stav dodatno iznesite u formi za komentiranje.

[poll id=”26″]

[poll id=”27″]

[poll id=”28″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

 1. Mnogi zaboravljaju da je divx potukao dvd format ne kvalitetom slike nego jednostavnošau kodiranja. Tako da je primarno zapravo pogledat dobar film sa prihvatljivom kvalitetom prikaza od koje ne bole oči. Tek onda dolaze finese

   1. To govoriš napamet ili si to čuo ili stvarno brišeš suze?
    Osobno nisam jak na očima ali film sam pogledao bez problema!
    Druga je sada stvar kakvo imam mišljenje o tako odgledanom filmu ali što se same izvedbe tiče tu problema nema, bar za mene….

    1. Meni jako smeta, e sada do cega je neznam, ali meni to u kucu ece nikada, eventualno kada izbace skroz cvike, a to ce biti za 10g. valja ovo groblje rasprodati.

 2. Pod “Zašto ne želite kupiti 3DTV?” trebali ste staviti i nešto kao “ne zanima me 3D” ili “čekam da 3d preboli dječje bolesti”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!