Audio-video uređajiVijesti

LG prihvaća tehnologiju IPS panela i postavlja novi standard u performansama monitora

LG Electronics predstavio je IPS5, novu seriju monitora koja se temelji na IPS (in-plane switching) tehnologiji. Monitori iz serije IPS5 najnovija su verzija onih iz serija IPS1 i IPS6 koje je nagradila TIPA (Technical Image Press Association), a nadograđeni su stručnom kalibracijom koja osigurava oštrinu i prirodnost boja. Također, serija IPS5 je opremljena izvanrednom tehnologijom reprodukcije boja za poslovne korisnike te fotografe kojima su važne svjetlina i realističnost slike.

„Predani smo kontinuiranom usavršavanju svih aspekata naših monitora koristeći trenutno najbolje dostupne tehnologije“, rekao je Havis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Serija IPS 5 je dokaz za to jer ovi monitori pružaju veličanstveno preciznu sliku s vjernim prikazom boja te širok kut gledanja za zahtjevne profesionalce.“

Stručno podešena vjernost prikaza boja

Zahvaljujući zamjeni TN (twisted nematic) panela IPS panelima, monitori IPS5 pružaju iznimno realističnu sliku s povećanom vjernosti prikaza boja. Ovo osigurava i izvještaj o kalibraciji boja koji su pripremili LG-evi stručnjaci, a dolazi uz monitore. Monitori iz serije IPS5 su jedni od rijetkih monitora višeg cjenovnog ranga namijenjenih profesionalnoj grafičkoj uporabi koji nude takvu vrstu jamstva. Tako, korisnici mogu biti sigurni da će boje prikazane na zaslonu biti identične onim u stvarnosti.

Postojanost tonova boje uz konzistentnost temperature boje

Monitori IPS5 održavaju temperaturu boja na optimalnoj razini od oko 6500 K, omogućujući reprodukciju boje najsličniju originalnoj. Uz ovu postojanost gledatelji vide realističnu sliku.

Bez promjene boje

Zahvaljujući konvergenciji IPS-a i LED-a, novi monitori IPS5 osiguravaju iznimno naprednu kvalitetu slike bez promjene boje. Također, pružaju još širi kut gledanja što gledatelju omogućava oštru i realističnu sliku s bilo koje pozicije ispred zaslona.

Uz značajku Dual Package monitori IPS5 omogućuju jednostavnu konfiguraciju drugog zaslona, poput dijeljenja prikaza na dva dijela ili povezivanja drugog monitora jednim klikom ili prikazivanja alatne trake na oba monitora. Tehnologija Super Energy Saving čini monitore iz serije IPS5 obazrivim prema okolišu koliko i tehnološki sofisticiranim. Ovi monitori dolaze sa stalkom ergonomskog dizajna i podesive visine koji se može postaviti pod gotovo bilo kojim kutom.

Monitori iz serije IPS5 bit će dostupni na tržištima diljem Europe u studenom ove godine.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Tako, korisnici mogu biti sigurni da ae boje prikazane na zaslonu biti identične onim u stvarnosti.

    Monitori IPS5 održavaju temperaturu boja na optimalnoj razini od oko 6500 K, omoguaujuai reprodukciju boje najsličniju originalnoj.

    jedna od ove dvije rečenice iz teksta nije istinita :)

    indentično ili najsličnije pitanje je sad :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!