FilmoviVijesti

BLITZ film i video distribucija u strateškom partnerstvu s DreamWorks Studios

dreamworks-blitz

Blitz film i video distribucija s ponosom najavljuje nedavno sklopljenu su­radnju s DreamWorks Studios. Ovim partnerstvom, pregovaranim od strane Mister Smith Entertainment, Blitz je osigurao prava distribucije novih DreamWorks Studios filmskih produkcija u svim državama na području bivše Jugoslavije, te u Albaniji, putem svih uobičajenih načina distribucije – kinema­tografskog prikazivanja, videa, televizije, videa na zahtjev, te novih medija. 

“Uzbuđeni smo zbog predstojeće suradnje i izuzetno smo ponosni što smo svo­jim dosadašnjim uspjesima u filmskoj distribuciji stekli povjerenje DreamWorks studija za sveobuhvatnu distribuciju njihovih naslova u  Hrvats­koj i državama bivše Jugoslavije, te Albanije. DreamWorks Studios, pod vod­stvom Stevena Spielberga i Stacey Snider, jamstvo je kreativne snage. Tije­kom godina, DreamWorks je bio zaslužan za mnoga briljantna i nagrađivana filmska ostvarenja, od kojih je Blitz mnoge već imao zadovoljstvo distribuirati tijekom proteklih godina, među kojima ističemo „Vrtlog života“, „Gladijator“, „Munchen“, „Terminal“, „Genijalni um“, „Dozvola za brak“, „Brodolom života“, „Lincoln“, te s veseljem očekujemo suradnju na distribuciji najnovijih projeka­ta. Najzad, na ukazanom povjerenju posebno zahvaljujemo tvrtki Mister Smith Entertainment, koja je, kao bliski suradnik DreamWorks studija, svojim pozna­vanjem našeg tržišta odigrala izuzetno važnu ulogu u sklapanju ovog posla”, istaknuo je Hrvoje Krstulović, predsjednik uprave Blitz film i video distribucije.

Službena stranica DreamWorks Studiosa >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

 1. Još kad bi netko u Hrvatskoj sklopio ugovor sa Universalom, to bi bilo super…

  Previše dobrih filmova nije prisutno na hrvatskom tržištu zbog toga što nitko nema ugovor s Universal Pictures.

  1. S obzirom na prodaju, universalu je ovo tržište nezanimljivo kao što je i našim firmama neisplativa suradnja s universalom… jedno je povezano s drugim i nema šanse da bi se nešto moglo promijeniti u skorašnje vrijeme.. samo je pitanje tko je sljedeći koji odlazi iz hrvatske..

   1. Nije mi jasno kako su neki Universalovi filmovi izašli na našem tržištu unatoč činjenici da je Blitz izgubio licencu 2010.

    Npr. izašli su Cowboys & Aliens, Larry Crowne, Sanctum, Dream House, Johnny English Reborn, Get Him to the Greek, Skyline, itd.

    Nijedan prošlogodišnji hit nije izašao, Snow White and the Huntsman, Safe House, Battleship, Savages, Contraband, Ted, The Bourne Legacy itd. Sve su to redom zanimljivi naslovi koje bih volio imati u svojoj BD kolekciji.

    Jasno mi je da se svi naslovi mogu nabaviti preko Amazona, ali nema hrvatskih titlova…

 2. Johnny English nije izašao na hr tržištu a ako si ga negdje vidio to je onda neka privatna narudžba izvana koja nema veze s hrvatskom. Što se ostalih naslova tiće većinom su nezavisni i u americi ih je distribuirao universal što ne znači da ih distribuira i u europi.
  Primjerice, sanctum je u americi distribuirao universal dok ga je u europi distribuiralo ovisno o tržištu više distributera ali niti jedan od njih nije bio universal.

 3. Blitz bi se trebao malo više posvetiti svojoj dvd i blu ray distribuciji. Filmovi su im preskupi, nema akcija, nikakvih najava, kataloga, web stranice za narudžbe…

  1. Slažem se, od Continental Filma barem dobivamo točne informacije kada će se koji film pojaviti na policama, dok u slučaju Blitza situacija nije uvijek najjasnija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!