Blu-ray izdanjaFilmoviVijesti

Star Wars na blu-rayu će sadržavati THX Media Director optimizaciju

Još je malo vremena ostalo do lansiranja najočekivanije serije filmova na blu-rayu ove godine. Star Wars: Kompletna saga će biti prva blu-ray kolekcija filmova s THX Media Director optimizacijom.

Blu-ray izdanje će nuditi automatsku audio i video reprodukciju sukladnu onoj kakvu je redatelj imao dok je radio na filmu. Radi se o meta informacijama u disku koje će prepoznavati je li disk povezan na THX certificiranu opremu i sukladno tome će prilagoditi sliku i zvuk originalnom zapisu.

Ovdje se vrlo vjerojatno radi o optimizaciji koja neće utjecati na postavke koje inače korisnik ima u televizoru, primjerice ako ga je prethodno kalibrirao.

Također, u vrlo detaljnom opisu ovog izdanja na blu-ray.com stranici nema nikakvih detalja vezano uz THX optimizaciju, stoga valja pretpostaviti da na opremi koja nema THX certifikat neće biti utjecaja na opremu i njene postavke.

Izvor: whathifi

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

10 komentara

 1. A kad continental film opet počinje distribuciju novih Universal-ovih blu-ray filmova kao Scarface, Fast Five, Hanna, itd.

  1. Dragi master, Blitz ae distribuirati film Hanna na blu-rayu krajem 10. mjeseca, dok za filmove Scarface i Fast Five nemamo informacija jer nema službenih Universalovih distributera za DVD i blu-ray filmove kod nas.

   1. Ima! Continental film je ponovo distributer filmova kompanije universal.
    Izdavat ae se samo novi katalog u odre?enoj tiraži i to je to. Znači filmovi koji su izašli u ovom periodu dok nitko nije distributirao filomve neae se naknadno izdavati. Izgleda da se neae izdavati niti stari katalog vea samo novi filmovi kako budu izlazili…

 2. Thora nema na daj.pet stranici jer nije izašao, a Paramount-ova izdanja nema uopae na toj stranici. Ako griješim daj link.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!