3DVijesti

Hitachi predstavio HD Ready 3D Display za mobitele

S obzirom da se na tržištu pojavljuje sve veći broj 3D smartphonea koji ne zahtjevaju naočale za gledanje 3D sadržaja (koristeći parallax barrier, cell matrix i lenticular tehnologije), Hitachi Displays danas je objavio 4.5″ LCD zaslon koji koristi vlastitu “stacked lens” tehnologiju.

Hitachijev Stacked Lens pristup jednostavniji je od konvencionalnog Parallax Barriera
Hitachijev Stacked Lens pristup jednostavniji je od konvencionalnog Parallax Barriera

Ono što ovaj ekran čini posebnim jest činjenica da je riječ o prvom HD Ready zaslonu za mobilne uređaje – 4.5″ IPS panel dolazi u rezoluciji od 1280×720, što će reći da mobilni uređaji s ovim zaslonom mogu prikazivati HD Ready zapis u punoj kvaliteti, i potom preko HDMI kabla poslati odgovarajući signal za prikaz na HD televizoru.

IPS panel garantira iznimno visoku kvalitetu prikaza, a kako bi 2D i 3D sadržaj imali jednaki efekt, Hitachijev panel koristi dvostruku svjetlinu (brightness): u 2D modu ekran podržava 400 candela (cd/m2), dok u 3D modu svjetlina raste na 470cd/m2.

Hitachi Displays nije objavio koji će proizvođači koristiti ovaj model u svojim uređajima, no to gotovo isključivo ovisi o dobavljivosti: mnogi 3D ekrani zvučali su sjajno kao koncepti, ali bi na tržište stigli u 300-400 tisuća primjeraka (od traženih milijuna), poput Hitachijevog mobitela s 3.2″ 3D ekranom tvrtke MasterImage 3D ili velikih problema u dobavljivosti Nintendove 3DS konzole.

Izvor: Bright Side of News*

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!