IFA - BerlinSajmovi elektronikeVijestiZanimljivosti

IFA 2011: Daljinski upravljači više nisu zanimljivi, stiže upravljanje mislima

Kineska kompanija Haier u suradnji s NeuroSky ThinkGear tehnologijom na IFA sajmu u Berlinu će demonstrirati prvi pametni televizor opremljen Brain-Computer Interface tehnologijom koja omogućuje upravljanje aplikacijama televizora putem misli. Tehnologija zahtjeva upotrebu specijalne kacige koja detektira uzorke moždanih valova, obrađuje ih i zatim pretvara u digitalne signale koje šalje televizoru. Kako se navodi u priopćenju, informacije će se koristiti za specifične zabavne aplikacije tako da možemo pretpostaviti da kretanje izbornicima, ugađanje glasnoće i ostale tipične radnje neće biti u prvoj fazi moguće. Televizori s podrškom za ovu naprednu tehnologiju će se pojaviti na kineskom tržištu tokom listopada po trenutno nepoznatoj cijeni, a isto je tako nepoznata informacija o raspoloživosti na zapadnom tržištu. Obzirom da već moramo nositi 3D naočale da bismo gledali 3D na ekranima, još jedan predmet na glavi nam neće biti problem, zar ne?

Fons: AkihabaraNews

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!