Home » Sajmovi elektronike » IFA - Berlin » IFA 2011: Daljinski upravljači više nisu zanimljivi, stiže upravljanje mislima

IFA 2011: Daljinski upravljači više nisu zanimljivi, stiže upravljanje mislima

Kineska kompanija Haier u suradnji s NeuroSky ThinkGear tehnologijom na IFA sajmu u Berlinu će demonstrirati prvi pametni televizor opremljen Brain-Computer Interface tehnologijom koja omogućuje upravljanje aplikacijama televizora putem misli. Tehnologija zahtjeva upotrebu specijalne kacige koja detektira uzorke moždanih valova, obrađuje ih i zatim pretvara u digitalne signale koje šalje televizoru. Kako se navodi u priopćenju, informacije će se koristiti za specifične zabavne aplikacije tako da možemo pretpostaviti da kretanje izbornicima, ugađanje glasnoće i ostale tipične radnje neće biti u prvoj fazi moguće. Televizori s podrškom za ovu naprednu tehnologiju će se pojaviti na kineskom tržištu tokom listopada po trenutno nepoznatoj cijeni, a isto je tako nepoznata informacija o raspoloživosti na zapadnom tržištu. Obzirom da već moramo nositi 3D naočale da bismo gledali 3D na ekranima, još jedan predmet na glavi nam neće biti problem, zar ne?

Fons: AkihabaraNews

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49ks9002-smart-tv

Samsung predstavlja personalizirane Smart TV usluge na sajmu CES 2017

Tvrtka Samsung Electronics je danas najavila kako će na sajmu CES 2017, koji će se ...

vivax_32le74sm_tv_header

Vivax Imago 32LE74SM Android LED LCD TV – recenzija

Na test smo dobili po prvi put Vivaxov televizor sastavljen u Republici Hrvatskoj, 82 cm ...