Home » Sajmovi elektronike » IFA - Berlin » IFA 2011: Daljinski upravljači više nisu zanimljivi, stiže upravljanje mislima

IFA 2011: Daljinski upravljači više nisu zanimljivi, stiže upravljanje mislima

Kineska kompanija Haier u suradnji s NeuroSky ThinkGear tehnologijom na IFA sajmu u Berlinu će demonstrirati prvi pametni televizor opremljen Brain-Computer Interface tehnologijom koja omogućuje upravljanje aplikacijama televizora putem misli. Tehnologija zahtjeva upotrebu specijalne kacige koja detektira uzorke moždanih valova, obrađuje ih i zatim pretvara u digitalne signale koje šalje televizoru. Kako se navodi u priopćenju, informacije će se koristiti za specifične zabavne aplikacije tako da možemo pretpostaviti da kretanje izbornicima, ugađanje glasnoće i ostale tipične radnje neće biti u prvoj fazi moguće. Televizori s podrškom za ovu naprednu tehnologiju će se pojaviti na kineskom tržištu tokom listopada po trenutno nepoznatoj cijeni, a isto je tako nepoznata informacija o raspoloživosti na zapadnom tržištu. Obzirom da već moramo nositi 3D naočale da bismo gledali 3D na ekranima, još jedan predmet na glavi nam neće biti problem, zar ne?

Fons: AkihabaraNews

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*