Home » Obavijesti/ostalo » Panasonicova Facebook kampanja za jugoistočnu Europu prikupila 130 000 Facebook korisnika

Panasonicova Facebook kampanja za jugoistočnu Europu prikupila 130 000 Facebook korisnika

U samo dvije sedmice Panasonic-ova je kampanja aktivirala više od 130 000 Facebook korisnika u jugoistočnoj Evropi. Uz podršku lokalnih agencija poput Invente i DRAFTFCB Business Data-e, ova japanska kompanija, jedna od vodećih u svijetu, promovirala je svoje 3D proizvode putem online medija u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Panasonic je osmislio i realizirao online kampanju u pet zemalja regije: u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Kampanju je isplanirao i odradio tim agencija, počevši od regionalne agencije za društvene medije, Uniomedia Communications, sve do njenih lokalnih partnera Invente, za Balkan, i DRAFTFCB Business Data-e, za Bugarsku. Kao prvi korak Panasonic je pokrenuo svoje fan-stranice u svakoj državi. Za vrijeme dvonedjeljne kampanje, od sredine do kraja marta, Panasonic je putem Facebooka kontinuirano distribuirao sadržaj vezan za 3D tehnologiju, aktivirajući korisnike širom jugoistočne Evrope. Panasonic drži vodeću poziciju na polju 3D filma. Eszter Viktor, Menadžerica za komunikacije za jugoistočnu Evropu, izjavila je: “Prošle godine bili smo prva kompanija na tržištu koja je lansirala 3D kameru namijenjenu amaterskim korisnicima – što je rezultiralo velikim uspjehom u cijeloj regiji!

U 2011. korisnici mogu birati između širokog spektra 3D televizora i kućnih kina, kako bi svako imao priliku gledati vlastite video zapise u 3D formatu.” Vezano za Facebook kampanju, gđa. Viktor je dodala: “Zaista smo bili zapanjeni masom ljudi koji su na našim stranicama odlučili pokazati svoje kućne video zapise.
To je jedna prava zajednica.” Kampanja se pokazala uspješnom već prvih dana, da bi do kraja mjeseca broj fanova dostigao 132 000.
Ovo je značajan uspjeh u Panasonic-ovoj historiji uopće, jer ovaj broj dosta premašuje broj Facebook fanova na važnijim tržištima poput Australije, Njemačke ili Španije. Putem ove kampanje, kompanija je dostigla visoki procenat ukupnog broja Facebook korisnika u regiji. Naprimjer, u Bugarskoj je više od 2% ukupnog broja Facebook korisnika postalo fanovima lokalne stranice naše kompanije. Uniomedia Communications bila je Panasonicova regionalna agencija za društvene medije, uz podršku lokalnih partnera; Invente za područje Balkana te DRAFTFCB Business Data-e za Bugarsku. Ove su agencije
osmislile i realizirale kampanje u svih pet zemalja.

About HD Televizija tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-TV-GZ2000

Panasonicov GZ2000 OLED TV serija osvojila iF DESIGN AWARD 2020

Panasonic se pohvalio s osvojenih ukupno 14 iF DESIGN AWARD 2020 nagrada za svoje proizvode ...

Panasonic-2019-UHD-BD-players

Panasonic predstavio novi UHD Blu-ray reproduktor s Dolby Vision i HDR10+ podrškom

Na CES-u u Las Vegasu Panasonic je predstavio tri nova UHD Blu-ray reproduktora, modele DP-UB150/154, DP-UB159 i DP-UB450. Novi ...