Audio-video uređajiVijesti

Sonyjevi televizori 2012. će koristiti Samsungove S-PVA panele

sony-2012-lineup

Iako je prodao svoj udio u S-LCD korporaciji koju je 2004. utemeljio s korejskim Samsungom, Sony će u ovogodišnje televizore ugrađivati S-PVA panele čiju tehnologiju posjeduje korejski proizvođač, izvještava Digital Versus. S-PVA tehnologija osigurava najviši kontrast u odnosu na ostale LCD tehnologije, uz solidnu reprodukciju boja i stabilnost game pri širem kutu gledanja.

Za razliku od prošle godine u kojoj je Sony mijenjao panele unutar istih modela (prvenstveno kod modela niže klase), u 2012. obećaje kako to više neće biti slučaj, te će svi modeli iste serije biti opremljeni istim panelom. Toplo se nadamo da će tako biti jer se mijenjanjem panela za one lošije kvalitete može zadovoljiti potreba tržišta, no ne i zadovoljstvo korisnika kupljenim modelom. Naravno, HDtelevizija će pratiti modele kako budu dolazili na tržište i provjeriti je li proizvođač ispunio obećanje.

va-samsung-pva-comparison

Sony će u 2012. godini ponuditi samo modele s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, uz S-PVA panele kako je gore navedeno. Najnovija generacija S-PVA panela bi trebala ponuditi bolje performanse i od IPS i MVA panela što se tiče kvalitete prikaza, stoga s nestrpljenjem očekujemo nove modele na tržištu. Čitavu listu novih modela pronađite ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!