Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG proširuje webOS platformu i na druge TV partnere

LG je najavio kako će njegova TV platforma webOS, a koju smo do danas vidjeli samo na LG i Bang & Olufsen televizorima, biti dostupna i na televizorima drugih proizvođača. Preko dvadeset proizvođača televizora iz cijelog svijeta već se obvezalo na partnerstvo vezano uz platformu webOS, uključujući brandove kao što su RCA, Ayonz i Konka, a očekuje se da će ih se još pridružiti u budućnosti. Podsjetimo, LG je webOS platformu, originalno namijenjenu za mobilne telefone, kupio od HP-a 2013. godine. Više detalja u priopćenju za medije.

Kao sastavni dio LG-evog najistaknutijeg ekosustava za kućnu zabavu, webOS pruža korisnicima LG TV-a iznimnu jednostavnost korištenja putem svog intuitivnog dizajna sučelja i to od 2014. godine. Vlasnici webOS TV-a dobivaju poznato i hvaljeno korisničko iskustvo zajedno s bogatom ponudom značajki poput glasovnog pretraživanja i upravljanja, integriranih AI algoritama i lakog povezivanja, zahvaljujući kojima je webOS hvaljen u industriji i među korisnicima.

lg-webos6
LG webOS u verziji 6 stiže na ovogodišnje televizore

Uz LG webOS TV partneri također dobivaju pristup različitim sadržajima, uključujući globalne aplikacije za streaming usluge kao što su Netflix, YouTube, Amazon Prime Video i sportski streaming servis DAZN, kao i LG Channels, besplatnu premium uslugu streaminga sadržaja (dostupnost aplikacije za sadržaj razlikuje se s obzirom na regiju). Kompatibilni TV modeli također uključuju i namjenski daljinski upravljač Magic Motion.

Ekosustav webOS podržavaju tehnološki partneri kao što su Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA, Universal Electronics i brojni drugi.

Platforma webOS jedan je od najlakših i najprikladnijih načina za pristup milijunima sati filmova i TV emisija“, rekao je Park Hyoung-sei, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Drago nam je da se i drugi proizvođači pridružuju ekosustavu webOS TV jer tako da i brojnim novim vlasnicima televizora omogućavamo doživljaj istog korisničkog iskustva i značajki dostupnih na LG televizorima. Radujemo se što ćemo te nove korisnike uvesti u nevjerojatni svijet webOS TV-a.

Recenzije LG televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!