HD Televizija video

HD Televizija video #4: Utrka 162 stube, Zagreb

Studentski zbor Medicinskog fakulteta i SportMEF i ove su godine organizirali sada već tradicionalnu cestovnu utrku pod nazivom “162 stube”, a čiji je cilj promocija zdravlja i sporta kao prevencije kardiovaskularnih bolesti. Utrka se održala dva dana prije Valentinova tako je za ovu godinu odabran srčani organ. Zbog svojeg jedinstvenog ambijenta u centru Zagreba, utrka je zanimljiva kako početnicima, tako i iskusnijim trkačima zbog neravnog terena i popularnih Schlosserovih stuba, a kojima se natjecatelji penju pred sam kraj utrke, što nerijetko bude pravo negativno iznenađenje za one koji nadobudno pokušaju ih pretrčati, a nisu u dovoljno dobroj kondiciji (potpisuje autor ovih redaka).

Obzirom na iznimno pozitivnu atmosferu i dobro društvo koje se okuplja na ovoj utrci što otvara novu trkačku sezonu, HD Televizija je odlučila popraviti ju kratkim video prilogom, naravno u HD rezoluciji. Snimka je u potpunosti napravljena koristeći Canon EOS550D s 18-55 IS objektivom, rezolucije 1280×720/60p, a za obradu je korišten Sony Vegas Platinum Pro u verziji 10.0. Kao glazbena podloga odabran je “In the Hall of the Mountain King” s albuma filma “The Social Network”, a u kojem je također iskorišten za dizanje atmosfere jedne utrke – one veslačke. Zahvaljujemo svim natjecateljima na entuzijazmu, kao i ogranizatorima na dobro odrađenom eventu koji nas je zagrijao u ovo, još uvijek, hladno zimsko doba.

[youtube id=”zJFyiGF-cVI” w=”600″ h=”337″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!