Vijesti

Suradnja LG i QD Vision korporacija – Nova tehnologija prikaza: QLED paneli


Jedna potpuno nova tehnologija je prikazana u prvom planu, koja kombinira topologije LCD tehnologije i OLED-a! U suradnji s LG-QD Vision će se roditi obećavajuća nova tehnologija prikaza “QLED”. U praksi, prikaz se ostvaruje pomoću nanotehnologije, o kojoj smo već pisali; Edukativni članak: Novi tip LCD pozadinskog osvjetljenja – Nano Lighting Technology i koju je LG primijenio po prvi put na svojim high-end 2010 LCD modelima budući da svaki element slike (pixel) provodi četiri LED diode (crvena-žuta-zelena-plava).
Novina hvale vrijedna je da neće biti implementacije filtera u boji, odnosno potrebe za implementacijom pozadinskog osvijetljena, kontrola osvijetljena će se odvijati ne samo na lokalnom nivou na nivou svakog pixela već će tu biti i provjera na licu mjesta intenziteta osvjetljenja kao što je slučaj kod plazma prikaza.
Prednosti QLED panela su primamljive;

* Vjerna reprodukciju boja (u nedostatku filtra)
* Visoke performanse kontrasta zbog lokalne kontrole osvijetljena
* Niska potrošnja energije
* Mali troškove izgradnje

Ostaje da se vidi kako će ova sjajna zamisao izgledati u praksi. Bit ćemo prvi u redu koji će da ispitaju ove panele u nadolazećim testovima.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!