Vijesti

Službeno je: HD DVD je mrtav, rat formata okončan

Makar su mnogi sumljali u vijesti koje su kružile ovih dana, one su se ipak pokazale točnima. Toshiba je danas, dana 18. veljače 2008. ugasila HD DVD format i time prekinula gotovo dvogodišnji rat HD formata.

Prestanak razvoja se odnosi na HD DVD reproduktore, ali i na HD DVD pogone za stolna računala i konzole, a Toshiba će još procijeniti poziciju na tržištu pogona za prijenosnike u odnosu na buduću potražnju. Toshiba će i dalje razvijati tehnologije važne za HD – NAND diskove, tvrde diskove malih kapaciteta, procesora, te bežičnih i sigurnosnih tehnologija.

Toshiba je također naglasila da kraj HD DVD standarda ne znači i kraj DVD-a, te će se takvi uređaji i dalje proizvoditi.

Izvor: Bug.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!