FilmoviKinoVijesti

Prometej – SF spektakl godine od 7. lipnja u kinima

Prometheus

Tko čeka, dočeka! Prometej, SF spektakl godine redatelja Ridley Scotta napokon dolazi u hrvatska kina od ovoga četvrtka te hoće li biti originalan ili ne, uskoro ćemo saznati.

Iako je prošlo trideset godina otkad je snimio film znanstvene fantastike, interes Ridleya Scotta za taj žanr nikada se nije smanjio. Budući da je u tom žanru snimio dva filma među najcjenjenijima svih vremena, njegov povratak je mogla potaknuti samo grandiozna ideja. “Tijekom nekoliko prošlih desetljeća snimljeno je previše akcijskih filmova, filmova s čudovištima pa i SF-ova”, kaže Scott. “Tako da ključno pitanje glasi: koliko ćeš biti originalan?”

“Razlog zbog kojeg nisam snimio SF toliko godina, osim činjenice da sam snimao druge filmove i istraživao različite žanrove, jest što nisam naišao na ništa vrijedno da mu se posvetim jednakom istinom, žestinom i originalnošću. Prometej ima sve to.”

Sinopsis

Scott je ovim filmom kreirao novu mitologiju u kojoj ekipa istraživača dolazi na trag ljudskog porijekla na Zemlji, koji ih vodi na uzbudljivo putovanje na svemirskom brodu Prometej do najtamnijih kutova svemira gdje sudjeluju u strašnoj bitci za spas budućnosti ljudske rase.

Ekipa znanstvenika i istraživača na Prometeju nalazi se ni više ni manje nega na putu da otkrije odgovore na najdublja životna pitanja. Ekspediciju vode dva briljantna mlada znanstvenika, Shaw (Noomi Rapace) i Holloway (Logan Marshall-Green) sa suprotnim motivima. Shaw je vjernica: želi upoznati te “bogove” kako bi se približila svojim tradicionalnim vjerskim pogledima, dok Holloway želi razotkriti tu vrstu duhovnosti. U svojem radu kao arheolozi otkrili su tragove na špiljskim piktogramima iz starih civilizacija diljem svijeta, pri čemu svi ukazuju na isto mjesto u dalekom svemiru, stoga su uvjerili korporaciju Weyland Industries da financira misiju. Nitko od znanstvenika nije bio pripremljen za nezamislive terore na koje će naići…

[youtube id=”7m8F3ASlgY4″ w=”600″ h=”337″]

Galerija fotografija

Prometheus-foto

Prometheus-foto-2

Prometheus-foto-3

Prometheus-foto-4

Izvor: Blitz PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!