Home » Obavijesti/ostalo » Panasonic prelazi na 32nm LSI proces

Panasonic prelazi na 32nm LSI proces

Japanska tvrtka objavila je da je uspješno razvila novu generaciju arhitekture tranzistora u 32nm proizvodnom procesu kodnog imena MN2WS0150. Panasonic podiže razinu LSI procesora kroz povećanje performansi uz istovremeno smanjenje potrošnje s prelaskom na manji 32nm proizvodni proces. Glavna prednost su bolje performanse u kombinaciji s nižom potrošnjom energije, što predstavlja veliku prednost potrošačke elektronike, uključujući integraciju u proizvode digitalne televizije, Blu-ray Disc čitače itd. Kompanija tvrdi da će novi CMOS tranzistori povećati učinkovitost do 40%, smanjenje potrošnje od preko 30% u odnosu na sadašnju razinu koju UniPhier pruža.

U praksi to znači …

1. Manja veličina proizvodnog procesa CMOS tranzistora (zajednički razvijena s Renesas Electronics), koristeći manju širinu spojeva s vrlo niskom permitivnosti, što rezultira smanjenjem kašnjenja signala povećanjem performansi.

2. Povećanje performansi dekodiranja MPEG-4 standarda MVC (produžetak H.264 ITU-T) na 3D Blu-ray pogonima i HDMI vezama.

3. Uštede na procesima koji se odvijaju u LSI-u, kao i taktno upravljanje učestalosti primjene napona i visokih brzina obrade analognih i digitalnih signala.

About HD Televizija tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*