Vijesti

Lytro predstavio Immerge – specijaliziranu kameru i sistem za Virtual Reality

lytro-immerge-center_web

Lytro, kompanija poznata po proizvodnji kamera koje mogu zabilježiti dubinu prostora koristeći tzv. “light field” tehnologiju (“svjetlosno polje”) najavila je novi proizvod koji omogućuje snimanje prostorne dubine u 360 stupnjeva. Tehnologija je namijenjena proizvodnji sadržaja za široke namjene u VR rješenjima (virtualne stvarnosti).

Kamera se sastoji od stotine malih leća i senzora, koji zajedno mogu zabilježiti i boju i intenzitet i smjer svijetlosti. Lytro Immerge je cijeli sistem koji se sastoji od kamere, servera, alata za obradu snimljenog materijala i streaming i korisničke aplikacije za VR naočale.
Immerge izgleda kao uređaj iz SF filma i posjeduje 5 horizontalnih slojeva unutar sfere kamera u 360 stupnjeva. Kontrola uređaja moguća je preko iPada i korisnik može odabrati broj sličica u sekundi, balans bijele boje, ISO i ostale manualne postavke, uz mogućnost odabira širine polja u stupnjevima 270, 180 ili 360 stupnjeva.

Lytro_camera_web

Sistemom je moguće kombinirati kompjuterski generiran sadržaj sa snimljenim materijalom, te je lako izolirati objekte u sceni na bazi dubine u prostoru i zamijeniti pozadinu bez upotrebe zelenog ili plavog chromakey platna ili pozadinskog zida.

Lytro Immerge sistem biti će dostupan sljedeće godine a cijena od stotine tisuća dolara jasno pokazuje da je ovo riješenje namijenjeno većim studijima i profesionalnim produkcijama. Opcija koju kompanija razmatra je i najam sistema po znatno povoljnijim cijenama.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!