Audio-video uređajiVijesti

Krenula prodaja Pioneerovih LCD televizora

Pionner-lcd-L55S3D13N

Japanski Pioneer, poznat po legendarnim Kuro plazmama, u studenom ove godine prodao je licencu Dixons Retailu, a koji će koristiti njegovo ime na televizorima koje će sam razvijati, proizvoditi i na kraju – prodavati. Prvi “Pioneer” televizori su se već pojaviti u nordijskim zemljama, dok se dolazak na tržište Velike Britanije očekuje početkom 2014. godine.

Prvi model “novih” Pioneera će se temeljiti na LCD tehnologiji s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, a biti će dostupan u tri veličine: 40″, 46″ i 55″.  Rezolucija zaslona će biti standardna Full HD. Prema veličinama dijagonale za pretpostaviti jest kako će koristiti neku od VA matricu dobrog kontrasta i vjerne reprodukcije boja. Bočno postavljeno LED osvjetljenje osnova je tankog kućišta i male dubine, što potvrđuju prve fotografije. Stalak je klasičnog kvadratičnog oblika.

Televizori će biti opremljeni DVB-T i DVB-C digitalnim prijamnicima, a integrirana će biti i Smart TV platforma s Netflixom i internet pretraživačem. DLNA, USB snimanje i aktivni 3D također se navode u specifikacijama.

Okvirne cijene su slijedeće:

  • L55S3D13N: 55″ za 1350 eura (10.260,00 kn),
  • L46S3D13N: 46″ za 900 eura (6.840,00 kn) i
  • L40S3D13N: 40″ 785 eura (oko 5.966,00 kn)

Kako će tržište reagirati na Pioneerove modele i kakve će performanse nuditi ostaje da vidimo kroz prodajne rezultate i prve recenzije.

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Je li vama u redu da firme kupe neki brend i prodaju ga pod tim imenom? Ja mislim da nije.Philips i Pioneer su sinonim za Nizozemsku i Japansku kvalitetu proizvoda,a sada to nije istina.Možda su ti proizvodi stvarno kvalitetni,ali prodavajte ih pod svojim imenom,jer ovako varate kupce.

  2. DANAS SE TAKO RADI.sada sam na Panasonicu plazmi i zadovoljan sam ,za pare koje sam potrosio bolje slike nisam nasao ali u buduce vratit cu se na Loewe.imam jos njihov tv star 10 godina koji jos ima odlicnu sliku,parira mu samo plazma.Pioneer se vise ne vraca.

    1. “Novi” Loewe se sada proizvodi u Kini tako da ne znam hoćete li kvalitetu starih modela susresti i na novima, ma koliko god se oni branili da za kupca nije važno gdje se proizvod sastavlja nego odakle su komponente i “know how”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!