3DObavijesti/ostaloVijesti

London: Panasonic predstavio novu liniju Blu-ray playera

Panasonic lansira nove Blu-ray™ plejere s funkcijom SkypeTM za sasvim novi oblik komunikacije

London, UK (15. februara 2011) – Panasonic je danas obznanio lansiranje tri 3D-kompatibilna plejera i jednog 2D plejera. Panasonic-ovi Blu-ray™ proizvodi koriste tehnologije visokog kvaliteta slike i zvuka za reprodukciju slika i zvukova vjernih originalnom filmu, i time prenose uzbuđenje kino dvorane pravo u dnevnu sobu. Osim visoko kvalitetne reprodukcije slike i zvuka, pet novih modela 2011. godine još je jednostavnije upravljati i stižu sa širokim izborom praktičnih funkcija, kao što su brzi start i brza reprodukcija Blu-ray diskovaTM, moderan kontrolni meni na ekranu, koji se jednostavno koristi, Touch-Free senzor koji otvara i zatvara vrata ladice za diskove bez pritiskanja dugmeta. Pet novih plejera sada uključuje i Skype funkcionalnost. Koristeći odvojeno kupljene komunikacijske kamere, korisnici mogu vizualno komunicirati s rodbinom i prijateljima na dalekim mjestima.

Panasonic već duže razdoblje surađuje s Hollywoodskim filmskim studijima u Panasonic-ovom Hollywoodskom laboratoriju u istraživanju tehnologija za reprodukciju slike. Ove aktivnosti Panasonic-u su omogućile akumulirati znanje potrebno za vjernu reprodukciju originalnih filmskih slika na Blu-rayä diskovima. Unoseći te tehnologije u naše Blu-ray disk plejere, Panasonic je omogućio prikazivanje 2D slika na vrlo visokom nivou. Panasonic je također te napredne 2D tehnologije prenio direktno u reprodukciju 3D filmova, da bismo postigli istinski prekrasne slike sa još stvarnijim realizmom, dubinom i teksturom. Kvalitet zvuka također je unaprjeđen, da bi odgovarao istom kvalitetu slike, što dodatno pojačava ljepotu i snagu slika.

Jedna od najnovijih funkcija modela DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111 je Skype funkcionalnost. Skype vam omogućava da uživate u vizualnoj komunikaciji na velikom ekranu s rodbinom i prijateljima koji su daleko, prikazujući njihove slike na televizoru. Blu-ray disk™ plejeri također su opremljeni prikladnom i jedinstvenom funkcijom Auto Answering Video Message. Nek Panasonic-ovi plejeri, kompatibilni sa funkcijom Skype, prošire vašu komunikaciju sa dnevne sobe na svijet.

* Funkcije i dizajn razlikuju se u zavisnosti od modela. (Moramo dodati da svi modeli skoro izgledaju identično!)

**Blu-ray Disc™, Blu-ray™, Blu-ray 3D™, BD-Live™ i njihovi logotipi su robne marke Blu-ray Association

Neke nove video funkcije novih Blu-ray plejera uključuju:

1. FULL HD 3D Blu-ray diskTM reprodukcija

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Napredne tehnologije 2D slike, akumulirane tijekom godina u Panasonic-ovom Hollywoodskom laboratoriju (PHL), koriste se i za reprodukciju 3D slike, da bi se ove slike visokog kvaliteta približile originalnom filmskom kvalitetu. Životne 3D slike s dramatičnim učincima preskakanja i poboljšane dubine, sjaja i teksture prelijepo su reproducirane.

2. Adaptive Chroma Processing

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Adaptive Chroma Processing je tehnologija za obradu slike u visokom kvalitetu, razvijena za preciznu obradu svakog piksela video signala u vertikalnom i horizontalnom smjeru na Blu-ray disku™. U poređenju sa modelima 2010. godine, vertikalno procesiranje podataka o boji pojačano je 1,5 puta. Ovo omogućava tehnologiji Adaptive Chroma Processing da vjerno reproducira boje.

3. 2D-3D konverzija

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)


2D-3D konverzija omogućava pretvaranje slika sa DVD i Blu-rayä diskova u 3D sa prirodnom percepcijom dubine. Svoju dragocjenu zbirku filmova na DVD diskovima na taj način možete pogledati u 3D, za još veći užitak uz gledanje.

4. Kontrolor 3D efekta

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Kontrolor 3D efekta omogućava umjerene učinke preskakanja 3D slika. Također vam omogućava da prilagodite dubinu, da biste mogli gledati prostrane slike i uživati u filmovima sa upravo onim 3D efektima, koje ste željeli.

5. Konverzija u Full HD (New P4HD)

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Konverzija u Full HD omogućava da filmovi standardne rezolucije na DVD diskovima također postižu Full HD kvalitet. Slika se inteligentno analizira da bi se procesiranje pojedinih piksela optimiziralo.

6. Video na zahtjev u HD kvalitetu

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Uživajte u glatkim slikama, čak i s malom brzinom slika videa na zahtjev. Vrhunsko procesiranje rezolucije, optimizirano za video na zahtjev, pretvara streaming slike u HD kvalitet. Slike će biti prekrasne čak i na velikom TV ekranu.

Neke nove audio funkcije novih Blu-ray plejera uključuju:

1. Twin HDMI

(DMP-BDT310)

Jedan izlaz može se namijeniti za izlaz audio signala. Twin HDMI osigurava bolji kvalitet zvuka i odgovara potrebama korisnika koji žele sistem za kućno kino uskladiti sa svojom standardnom* audio opremom.

*Standardna audio oprema se odnosi na audio sisteme bez podrške za 3D sadržaj.

2. Digital Tube Sound

(DMP-BDT310, DMP-BDT210)

Panasonic je više godina istraživao zvuk vakuumskih cijevnih pojačala. To nam sada omogućava vjernu simulaciju osobina izrazitog i toplog, ugodnog zvuka kanalnih pojačala. S ovom funkcijom možete uživati u 6 različitih načina zvuka iz vakuumskih cijevi različitih osobina.

3.     Pure Audio preko HDMI

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Pružajući veću stabilnost audio signalima od prošlogodišnjih modela, smanjili smo smetnje pri prijenosu HDMI signala. Time je omogućeno reproduciranje zvukova koji su vrlo vjerni originalima, snimljenim na Blu-rayä i DVD diskovima. Visoko kvalitetni audio signali iz plejera također se mogu primiti, neovisno o marci TV-a ili AV prijemnika.

4. Izuzetno čist zvuk

(DMP-BDT310, DMP-BDT210)

Kad se analogni video terminal ne koristi, električna struja kroz analogno video strujno kolo može se potpuno zaustaviti. To sprječava nepoželjne utjecaje na audio signale i proizvodi jasniji zvuk.

5. 96 kHz re-mastering za surround

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Funkcija 96-kHz Surround Re-master poboljšava kvalitet zvuka CD diskova i drugih virova, pa čak i poboljšava kvalitet višekanalnih audio podataka na Blu-rayä i DVD diskovima. Ova funkcija povećava količinu zvučnih informacija i producira veoma realističke zvukove.

Neke nove funkcije novih Blu-ray disk plejera za jednostavno korištenje uključuju:

1. Moderan novi GUI

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)

Moderan i jednostavan dizajn menija postignut je koristeći velike ikone i ilustracije. Upravljanje FULL HD 3D Blu-ray diskTM plejera, koji koristi jednostavniji meni, također je jednostavnije, zahvaljujući mogućnosti upravljanja sa jednim klikom, samo postavite kursor daljinskog upravljača na element menija koji želite odabrati, i meni jednostavno nastavlja na sljedeći ekran. To je jednostavno, čak i za početnike.

*GUI se razlikuje u zavisnosti od modela.

2. Pozadina za početnu stranu

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111]

Za pozadinu korisničkog interfejsa Blu-ray diskTM plejera možete namjestiti koju god sliku želite. Na primjer, možete upotrijebiti fotografiju koju ste snimili digitalnim fotoaparatom i spremili na SD memorijsku karticu.

3. Daljinsko upravljanje pomoću iPhone uređaja

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Ako na svoj iPhone ili iPod touch instalirate Panasonic App, Blu-ray diskTM plejer možete upravljati tapkanjem i brzim pokretima po ekranu svog iPhone ili iPod touch uređaja.

*Potrebno je bežično LAN okruženje.

4. Touch-Free senzor

(DMP-BDT310, DMP-BDT210)

U gornju ploču Blu-ray diskTM plejera sad je ugrađen senzor. Ladica za disk može se otvoriti ili zatvoriti jednostavno prelazeći rukom preko senzora. To je vrlo korisno kad su vam ruke pune ili kad ste u tamnoj prostoriji i ne možete dobro vidjeti dugmad.

5. Ugrađen Wi-Fi sistem

(DMP-BDT310, DMP-BDT210)

Wi-Fi sistem je ugrađen u glavnu jedinicu, stoga možete uživati u VIERA CAST i BD-LiveTM sadržaju bez povezivanja Blu-ray diskTM plejera s LAN kablom ili bežičnim LAN adapterom.

*Potrebno je bežično LAN okruženje.

**Dostupan je opcijski bežični LAN adapter za DMP-BDT110, DMP-BDT111.

6.     Ultra-brzo postavljanje i unošenje

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)

Nakon uključivanja plejera, vrijeme potrebno od prikazivanja menija do reproduciranja diska je bitno kraće od standardnih modela. Postavljanje i učitavanje diska iz mirovanja također je brzo, za još udobnije gledanje filma.

Neke druge funkcije Panasonic-ovog Blu-ray diskTM plejera uključuju:

1. Brzi pristup meniju

U trenutku možete pristupiti ekranu sa Skype menijem, jednostavnim pritiskom na dugme za Skype na daljinskom upravljaču. To je vrlo praktično, jer možete jednostavno pristupati meniju i dok gledate TV program.

2. Zvono ulaznog poziva

Dok gledate TV program, zvono iz plejera vam poručuje da imate poziv. Zvono također zvoni u načinu mirovanja.

*Ulazni poziv ne može se primiti za vrijeme reproduciranja Blu-ray diskaTM.

3. Auto Answering Video Message

Snimite originalnu poruku i namjestite ju kao svoj automatski odgovor. Poruka će automatski odgovoriti na primljeni poziv, kad ste odsutni.

4. Snimanje video poruka

Pozivaoci također mogu snimiti poruke za vas, kad ste odsutni, na SD memorijsku karticu*, da biste ih mogli pogledati, kad se vratite kući.

* Potrebno je najmanje 512 MB.

5. Korištenje s vašim postojećim televizorom

S Panasonic-ovim Blu-ray diskTM plejerom i komunikacijskom kamerom, Skype možete koristiti na svakom televizoru TV.

6. VIERA CAST

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

VIERA CAST funkcija dodatno je poboljšana funkcijom Skype. Preko posebne strane VIERA CAST funkcije dostupni su i drugi sadržaji. Također možete provjeriti vremensku prognozu i burzovne informacije na drugim stranicama.

• Početna strana VIERA CAST funkcije može se promijeniti bez prethodnog upozorenja.

• Servisima VIERA CAST funkcije upravljaju njihovi pojedini ponuđači, zato može doći i do privremenog ili trajnog prekida pojedinog servisa bez prethodnog obavještenja. Iz tog razloga, Panasonic ne nudi nikakvu garanciju za sadržaj ili kontinuitet servisa.

• Sve funkcije internetskih strana ili sadržaja servisa možda neće biti dostupne.

• Neki sadržaji možda nisu prikladni za određene gledaoce.

• Neki sadržaji mogu biti dostupni samo za pojedine zemlje i predstavljeni samo u određenim jezicima.

• Google, Picasa i YouTube su robne marke Google Inc. u SAD i/ili drugim zemljama.

• Bloomberg je registrirana robna marka kompanije Bloomberg L.P.

• Zahtjev usluge širokopojasne internetne veze.

• Drugi nazivi kompanija i proizvoda su robne marke njihovih pojedinih vlasnika.

7. DLNA

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-

BD75)

Koristeći DLNA® tehnologiju, Blu-ray Disc™ plejeri imaju pristup do datoteka na PC*-u s podrškom za DLNA Server ili snimačima visoke rezolucije (DIGA)**. Jednostavnim povezivanjem u kućnu mrežu (LAN) možete uživati u AVCHD, WMV, DivX®, JPEG i MP3 sadržajima na svom računaru ili AVCHD datotekama i snimljenim emisijama na uređaju DIGA**.

* Potreban je operacijski sistem Windows 7. Mogućnost reprodukcije može ovisiti o performansama računara.

** Za snimač je potrebno žično povezivanje na bežični LAN ruter.

***DLNA, logotip DLNA i DLNA CERTIFIED su robne marke, marke usluga ili certifikata Digital Living Network Alliance.

8. Pristup mrežnom pogonu

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Pristup mrežnom pogonu Blu-ray DiscTM plejerima omogućava alternativni pristup do datoteka na mrežnoj platformi. Možete uživati u fotografijama, videozapisima i muzici iz zajednički korištene mape na vašem Windows računaru ili mrežnom disku (NAS).

9. Preglednik SD Image Viewer

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

SD prorez vam omogućava da uživate u fotografijama i videozapisima, snimljenim LUMIX digitalnim fotoaparatom ili HD videokamerom, na vašem velikom Full HD TV ekranu u HD kvalitetu (1920×1080 rezolucije). Preglednik SD Image Viewer također vam omogućava da uživate u 3D fotografijama (MPO) i videozapisima (AVCHD), snimljenim 3D-kompatibilnim digitalnim fotoaparatom ili videokamerom.

* Za gledanje 3D fotografija/videozapisa potrebni su 3D TV i 3D naočale.

10. USB reprodukcija

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)

S ovom funkcijom možete uživati u gledanju fotografija, videozapisa i muzike, spremljenih na USB memoriju ili vanjski tvrdi disk*.

* Kompatibilno samo sa sistemom datoteka FAT 32. Reprodukcija nekih vanjskih diskova nije moguća.

Neke ekološke funkcije uključuju:

1. Kompaktna glavna jedinica

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)

Novi modeli su kompaktniji od Panasonic-ovih modela iz 2010, sa 14 mm*1 manjom visinom i dubinom koja je 20 mm* kraća. Volumen kutije također je smanjen za 50%*,da bi se povećava efikasnost transporta i smanjile emisije CO2. Zbog smanjene visine plejer možete smjestiti u tanke i moderne AV ormariće.

* U poređenju sa modelom DMP-BD65 2010.

2. Kompaktan dizajn

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)

Kako su naši proizvodi sve tanji i kompaktniji, materijali koji se koriste za proizvode i pakiranje su redukovani. Manja količina pakiranja omogućava efikasniju logistiku, što vodi u smanjenje emisija CO2. Panasonic-ovi Blu-ray disk™ plejeri se proizvode uz brigu za životnu sredinu, koja je prisutna od tvornice do isporuke našim kupcima.

3. Niska potrošnja energije

(DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

U poređenju s modelima 2010 postignuto je smanjenje u potrošnji energije. Panasonic-ov Blu-ray disk™ plejer dizajniran je da bi ostvario najmanju moguću potrošnju energije i da bi se štedjeli prirodni resursi.

4. VIERA Link smanjuje potrošnju energije

(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

S funkcijom Standby Power Save, potrošnja energije automatski se minimizira kad isključite VIERA TV preko daljinskog upravljača. Blu-ray disk™ plejeri su kompatibilni s funkcijom Intelligent Auto Standby, koja preklapa Blu-ray Disc™ plejeru režim mirovanja sa brzim startom, kad se iznova uključi TV signal nakon završetka filma.

* Dostupno za 2009 i novije modele VIERA.

Adsense

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Uporni ko magarci, tako su je u doba DVD-a svi oni koji su ignorisali divx skoro propali radi poplave jeftikanera sa podrskom za sve i svasta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!