3DVijesti

Treća dimenzija se i dalje minimalno gleda na 3D televizorima

Samsung na svojoj Facebook stranici često postavlja pitanja vlasnicima vezana za iskustva korisnika njihovih televizora. Na pitanja među više od 43 tisuće članova odgovori njih stotinjak, što je dovoljno da se zaokruži mišljenje o pojedinoj temi. Aktualno pitanje vezano je za 3D televizore, odnosno korisnici su pitani koliko postotak vremena provode gledajući 3D sadržaje na 3D-spremnim televizorima. Brojke su, pogađate, bile male, a prema komentarima najviše se prigovara kroničnom nedostatku (kvalitetnih) 3D sadržaja – ne samo animiranih filmova namijenjenih djeci već i onih u kojima će uživati oni koji su na kraju krajeva kupili televizor.

Mnoge također smetaju 3D naočale, a za koje smatraju da će kočiti popularizaciju 3D-a dokle god su nužne za gledanje.

Mnogima koji prigovaraju na nedostatak 3D sadržaja preporuča se uključiti 2D-u-3D konverziju, a koja svaki 2D materijal konvertira u trodimenzionalni prikaz.

Ugrađena 2D-u-3D konverzija u stvarnom vremenu konkretno kod Samsung-a ostavlja mnogo toga za poželjeti – objekti često izgledaju poput dvodimenzionalnih setova u kazalištima ili u starim igrama (npr. publika u pozadini ili drveće), tako da se mnogi odlučuju nastaviti gledati 2D materijale bez konverzije. Prema riječima inženjera iz Samsung-a, a s kojima je razgovarao tim Digital Versus-a, problem je u nedovoljno snažnim čipovima koji analiziraju 2D sliku i pretvaraju ju u trodimenzionalni prikaz. Kvalitetniji čipovi postoje na tržištu, no kada bi bili ugrađeni u 3D televizore njihova bi cijena bila višestruko veća, tako da nam ne preostaje ništa drugo doli pričekati da cijena procesora padne, a kvaliteta konverzije naraste na zadovoljavajuću razinu.

Fons: Samsung Facebook Fan page / Digital Versus

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. po ovome se zaključuje da su ti ljudi te televizore platili dosta skuplje u odnosu na 2d televizore,a opet gledaju 2d ,koji bi ionako mogli gledati na 2d televizorima,koji luzeri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!