Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Novi Ambilight još dinamičniji i spreman za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

philips-ambilight2014

Tijekom razvoja dodatnih Ambilight značajki u 2014. godini TP Vision je istraživao kako se dodatnim osvjetljenjem  može poboljšati iskustvo gledanja televizije. Tako je stvoren koncept svjetlosnih valova. “Svjetlosni valovi” je ujedno i naziv spektakularnog akcijsko-sportskog filma koji kombinira zadivljujuće scene surfanja na valovima i, dosad nikad viđene, svjetlosne efekte. Film savršeno ilustrira sve pogodnosti jedinstvene Ambilight svjetlosne tehnologije i pokazuje na koji način dodatno osvjetljenje poboljšava iskustvo gledanja televizije. Film “Svjetlosni valovi” možete pogledati u nastavku, a film će se prikazivati i na Philips Ambilight televizorima na ovlaštenim prodajnim mjestima. TP Vision je proširio Ambilight doživljaj na sve nadolazeće Philips televizore s jedinstvenom LED svjetlosnom tehnologijom.

Ambilight čini TV iskustvo intenzivnijim

Stručnjaci iz TP Visiona uspjeli su usavršiti Ambilight dinamiku i osigurati jedinstvenu svjetlosnu tehnologiju koja savršeno prati i najbrže scene na ekranu. Tako će avanturističke, sportske i auto-moto igre, te gledanje spektakularnih akcijskih filmova i glazbenih videa biti intenziviji nego ikad. Ambilight način rada za igranje dostupan je na svim Philips Ambilight televizorima u 2014.

Uživanje u nogometnim događanjima

Nova Ambilight TV aplikacija uljepšat će i nogometni doživljaj brojnim navijačima tijekom nadolazećeg  Svjetskog prvenstva u Brazilu. Naime, aplikacija će tijekom nogometnih utakmica pozadinu iza Philips televizora osvjetljavati u bojama nacionalne zastave i “slaviti” s gledateljima svaki put kad njihova reprezentacija postigne gol. Aplikacija će raditi na svim Philips Ambilight televizorima (osim na 5209 Ambilight modelima), koji su proizvedeni 2011. godine ili kasnije. Ambilight TV aplikacija za Android i iOS pametne telefone dostupna je na Philipsovoj stranici >>

Širenje Ambilighta u sobi

Predstojeći Philips televizori s Ambilight tehnologijom imat će ugrađenu Ambilight+hue funkciju. Integrirana Philips Ambilight+hue kontrolna funkcija osigurat će vrhunsko uživanje u Ambilight i Hue rasvjeti u cijelom dnevnom boravku bez potrebe za pametnim telefonima i tabletima prilikom upravljanja osvjetljenjem. Putem Philips Hue jedinice televizor povezuje sve LED lampice usklađene s Philips Hue rasvjetom i stvara jedinstveni Ambilight doživljaj u kojemu svjetlosni efekti preplavljuju cijeli dnevni boravak. Hue rasvjetom se odsad može upravljati izravno preko velikoga Philips ekrana.

Surfanje u moru boja

Glavni akteri promotivnog filma „Svjetlosni valovi“ su Chippa Wilson i Damien Hobgood, dvojica vodećih svjetskih profesionalnih surfera. Film prikazuje spektakularne scene u kojima surferski dvojac jaše valove  prošarane  spektrom boja i svjetlosnim efektima. Kadrovi u filmu su efektni, moćni i uzbudljivi – baš kao i Ambilight doživljaj.

Napredna tehnologija snimanja

Film je sniman složenom snimateljskom opremom u 4K ultra HD tehnologiji. Osvjetljavanje oceana svjetlošću koja imitira Ambilight zahtijevalo je najnapredniju tehnologiju rasvjete, a daske za surfanje i surferska odijela s ugrađenim raznobojnim LED lampicama dodatno su pojačali efekt bogatih nijansi. Film je sniman u Dubaiju i na Maldivima.

„Svjetlosni valovi“ je spektakularan i uzbudljiv film koji odražava moć Ambilight doživljaja. Na efektan smo način pokazali kako se nešto što već jest prekrasno, dodavanjem boja, može pretvoriti u pravi spektakl.  Filmom „Svjetlosni valovi“ uspjeli smo savršeno naglasiti što to Ambilight televizori nude korisnicima.“ – izjavio je Marc Harmsen, voditelj TP Vision marketinga.

Izvor: Philips PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Umjesto da poboljšaju kvalitetu slike i kvalitetu software, da ne budu najgori, , oni poboljšavaju ambilight

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!