Audio-video uređajiDVB-T prijemniciRecenzije

Recenzija [DVB-T MPEG-2]: Golden Media T-Box 815 PVR

Snimanje programa

Za razliku od FTE Max T115+ prijamnika s kojim smo imali podosta problema tokom snimanja, Golden Media T-Box 815 PVR je odlično odradio svoj posao kao uređaj za reprodukciju i snimanje TV programa. Tokom snimanja moguće je normalno pozvati izbornike, a TV program se izvodi glatko bez trzanja ili grešaka koje će kasnije biti vidljive u snimci. Uređaj automatski dijeli datoteke kada prijeđu veličinu od 900 MB, tako da bez problema možete snimati na USB memorije u FAT32 datotečnom sustavu. Uređaj nudi mogućnost snimanja u TS (transport stream) i PS (program stream) zapisima. Razlika između navedenih leži u dodatnih informacijama koje se snimaju u TS načinu (EPG i teletekst informacije), dok se kod PS-a snima isključivo TV program. Oba načina snimanja nude podjednaku kvalitetu slike i zvuka.
Snimke možete pregledavati putem posebnog izbornika koji se može pozvati pritiskom na plavu tipku na upravljaču, a reprodukcija teće bez primjedbi i odgovara kvaliteti emitiranog signala.

Uređaj nudi i TimeShift funkciju koju smo isprobali i koja je također funkcionirala bez problema. Timeshift nudi mogućnost snimanja od 10 do 60 minuta zapisa, a tokom snimanja se u Info izborniku prikazuje brojač vremena i raspoloživ postotak slobodnog prostora na USB memoriji ili tvrdom disku. Isprobali smo Seagate FreeAgent Go! kapaciteta 320GB (NTFS) i Corsair Survivor 8GB (FAT32) USB memoriju i oba su uređaja radila bez problema.

Teletekst

Teletekst je radio bez problema na programima koji ga emitiraju. Brzina otvaranja teleteksta varira, no u većini slučajeva se otvara praktički instantno. Na sam prikaz nemamo prigovora, prikazuje se s dijakritičkim znakovima i u skladu s definiranom formom.

Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

 1. Moze li autor recenzije reci na osnovi cega bi ovaj uredjaj trebabo biti pouzdaniji od kineza, npr. nytrobox-a?
  osim sto je skuplji… skoro 90 kn

  1. Nema jamstva da ae ure?aj raditi bolje od kineza, no obzirom na broj kvarova jeftinih DVB-T prijamnika, posebice u županijama uz more, 90 kn više za ure?aj u koji su ugra?eni solidniji kondenzatori bi trebalo osigurati duži životni vijek.

 2. Na stranicama prodavača piše da ovaj ure?aj može snimati jedan program na USB, a gledati drugi.
  Ima li istine u tome? Vidim da ne spominjete ništa o tome.
  Radi li se možda samo o snimanju na istom muxu?
  Da ima dva tunera, vjerojatno bi čuli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!