Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Philips-ov novi LED LCD TV prijamnik 40PFL5605H [PR]

Philips-ov novi LED LCD TV prijamnik 40PFL5605H [PR]

philips40pfl5605h-front

Unatoč sumnjičavosti prema bilo kakvim objavama na današnji dan, 1. travnja, Philips se je ipak odlučio za službeno predstavljanje svojeg novog LCD televizora, a koji je ujedno prvi ovogodišnji model dostupan na našem tržištu. Model dijagonale 100 cm, 40PFL5605H bi zahvaljujući LED tehnologiji trebao trošiti i do 40 posto manje električne energije u usporedbi s uobičajenim LCD-ima. Za dodatno poboljšanje slike, novi LCD ima ugrađene tehnologije PixelPlus HD i HD Natural Motion koje su zaslužne za čistu i prirodnu sliku bez smetnji čak i prilikom brzih pokreta i akcijskih scena. Virtualni 2.1. sustav zvučnika, inteligentnim upravljanjem osigurava dvostruko jači zvuk s izraženim detaljima i dubokim tonovima (2x10W + 20W virtualne snage). Više detalja u nastavku, a iskoristili bismo ovu priliku i najavili skori test ovog modela!

Zagreb – Philips je predstavio novi LCD TV prijamnik 40PFL5605H, dijagonale 40 inča, koji će zahvaljujući ugrađenim naprednim tehnologijama i velikim mogućnostima povezivanja zasigurno postati centar za zabavu u svakom domu. Novi LCD iz Philipsove linije 5000, kao i ostali novi modele iste linije, ima ugrađenu tehnologiju LED osvjetljenja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji postignuta je izvrsna kvaliteta slike uz uštedu energije i bez korištenja bilo kakvih štetnih materijala. Tako, osim što omogućuje uživanje u jasnoj, oštroj slici živih boja, Philipsov LCD troši i do 40 posto manje električne energije u usporedbi s uobičajenim LCD-ima.

Za dodatno poboljšanje slike, Philips-ov novi LCD ima ugrađene tehnologije PixelPlus HD i HD Natural Motion koje su zaslužne za čistu i prirodnu sliku bez smetnji čak i prilikom brzih pokreta i akcijskih scena. Ove tehnologije omogućuju odličnu sliku sa standardnih i HD izvora kao što su DVD ili Blu-ray playeri. Philipsov LCD 40PFL5605H ima ugrađen i digitalni prijamnik te je spreman za prijem digitalnog signala i prikaz digitalne HD slike.

philips40pfl5605h-2

Za potpuni užitak pri gledanju omiljenih filmova, LCD pruža čisti i jasan zvuk iz skrivenih zvučnika koji su potpuno uklopljeni u elegantni, tanki dizajn. Virtualni 2.1 sustav zvučnika, inteligentnim upravljanjem osigurava dvostruko jači zvuk s izraženim detaljima i dubokim tonovima (2x10W + 20W virtualne snage).

Povezivanje s ostalim uređajima i upravljanje različitim zabavnim sadržajima vrlo je jednostavno zahvaljujući jednom USB i trima HDMI utorima koji omogućuju direktno povezivanje. Uz Easylink opciju, za upravljanje svim povezanim uređajima dovoljan je samo jedan daljinski upravljač.

Philipsov novi LCD TV prijanim 40PFL5605H može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom po cijeni od 6.690 kuna.

Više informacija o Winter Media Eventu i predstavljenim inovacijama možete pronaći na internetskoj stranici www.mediacee-philips.com.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

11 komentara

 1. Kolko vidim prema njihovom letku piše” Philips 5000 LED series LCD TV with Pixel Plus HD” sad ne znam jel to ful ili edge??

  Ako je full led cijena je više nego primamljiva u odnosu na konkurenciju… još da se nadje gdje kakva recenzija istog uskoro pa da se potvrdi malo kvaliteta slike….moglo bi se trgovat ;).

 2. Ovo je Direct ilitiga Full LED no nije Local Dimming tipa. Tragično, ali istinito ove godine je kod Philipsa serija 5 bolja od serija 7 i 8.

 3. Kakva bi bili usporedba ovog philipsa i smasunga LCD-a B650? Koji bi bio bolji po vašem mišljenu-‘

 4. Mogao bi vrlo lako biti sličan ovaj TV lanjskom Sharpu LE700E čiju receziju imaš ovdi na siteu, uostalom u ovom TV-u bi trebao biti Sharpov panel.

 5. jel netko zna gdje se može kupit taj tv u Zagrebu??

 6. jel zna netko gdje bi se mogao kupi taj model u Zagrebu??

 7. Eh kakvi specijalci ovi iz Philipsa, zaboravili navesti jednu od važnijih stvari, a to je da TV ima 100Hz Clear LCD integriran! BArem tako piše na philisovim stranicama:

  http://www.consumer.philips.com/c/televiseurs/serie-5000-led-televiseur-numerique-102-cm-full-hd-1080p-40pfl5605h_12/prd/fr/be/?t=specifications

  A šta aeš to je tako u Hrvatskoj!

 8. Nimalo nisam impresioniran ovim modelom a posebno njegovim metodom stednje energije koja je besmislena jer se najveca usteda postize drasticnom degradacijom osvetljenja i kontrasta slike. Jos veca je usteda ako iskljucite uredjaj! U slici preovladjuje plava nijansa boje na stetu crvene boje. Puna automatika pri podesavanju onemogucava da se nesto promjeni.

  • Pozadinsko osvjetljenje je najveai potrošače energije, a kako je kod Philipsa prisutna prilično svijetla slika, to im je prilika da uštede energiju a da slika ne bude pretamna. Pogledajte Sonyjeve ovogodišnje modele koje smo testirali – oni tvornički imaju pretamnu sliku.

   Što se prisutnosti plave boje tiče, takva je situacija i kod ostalih proizvo?ača, a ako hoaete izraženiju crvenu prebacite na Cinema/Custom predloške. Kako bilo da bilo, Custom Tint jedini može popraviti balans boja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*