Vijesti

Počinje emitiranje 3D signala sa Sky 3D HD satelita

sky3d

4-tog travnja 2010. godine, Sky UK kreće s emitiranjem 3D HD signala, pod brandom Sky 3D HD! Do sada smo u predstavljanju 3D tehnologije i 3D televizora u više puta napomenuli da će doći do razvoja prvog komercijalnog 3D TV broadcastinga u vidu promoviranja 3D uređaja. Pokretanje ovog projekta je iz više razloga veoma važno. Naime, 3D materijala skoro da i nema, tu je samo jedan film na blu-ray-u, Monsters vs. Aliens te 3D promotivni materijali brandova koji su specijalno napravljeni za marketing i prezentaciju 3D televizora i playera u 2010.godini.

Što donosi Sky 3D HD i odakle se 3D signal emitira pročitajte u nastavku.

s5

Sky sa svojim partnerima LG-em, Panasonic-om i Samsung-om ide korak dalje, te pruža 2D u 3D konverziju snimljenog i real-time materijala, omogučavajući veliki opus kanala i sadržaja koji će biti emitirani u 3D sadržaju.

Što se tiče kompatibilnosti 3D signal je u potpunosti sukladan sa postojećim Sky+ HD receiverima, signal će se emitirati putem 4:2:2 feedova, te ovaj potez ako se ispostavi kao tačan će iči na ruku onim satelitskim receiverima koji su u stanju raditi sa ovom vrstom feedova poput Azboxa.

Također, Sky 3D HD će biti integriran u potpunosti sa Sky+ mogučnostima.

Da bi ste uživali u 3D broadcastingu potrebni su vam;

  • 3Dready televizor
  • Sky HD receiver
  • 3D naočale
  • Pretplata na Sky 3D HD u slučaju da se koristi drugi receiver na područiju van Velike Britanije putem Sky satelita

Više o 3D tehnologiji kao i uređajima koji vam trebaju za 3D reprodukciju u edukativnom članku.

s1

Što se tiče PVR i funkcije snimanja, najavljeno je da će se koristiti kompresija koja će omogućavati snimanje 3D HD signala koji će biti iste veličine kao i 2D HD materijal. Naravno radi se o istoj slici samo fazno pomaknutoj – prilagođenoj za lijevo odnsono desno oko.

s2

Nakon eksperimentalnog prikazivanja utakmice u 3D-u, Manchester United vs Chelsea u sklopu Premier Lige pod pokroviteljstvom Barclay-a, Sky će prikazati od 3.travnja, minimum još 5 utakmica prije kraja Premier lige koja završava 9 lipnja. Također je planiran i 3D prenos Coca-Cola Football League play-of finala na Wembley-u krajem lipnja.s3Što se tiče Svjetskog prvenstva u Africi, Sky 3D HD će prenositi sve utakmice te će u suradnji sa svojim komitentima, omogučiti postavljanje 3Dready televizora po engleskim pubovima i ulicama.

s4

3D “mašinerija” se nalazi u Chiswick-u, te će se u ovim specijalno dizajniranim i opremljenim prostorijama odvijati sva 2D-3D konverzija. Ovde ćemo napomenuti da iza svega u suštini stoji staro dobro ime Technocolor. Naime, ovo ime svima dobro poznato iz odjavnih špica starijih filmova iza sebe rukovodi sa nevjerovatnih 320 kanala, pružajući broadcasting u više od 50 jezikai 35+ prevoda za više od 70 miliuna domačinstava na globalnom nivou, što pokriva u prosjeku oko približno 300 miliona gledatelja! 3D signali će ići putem ITV1 HD mreže.

Nadalje, Technocolor je vodeći brand u authoringu nadolazećih 3D naslova na blu-ray-u te je u prošloj godini izdao 2000 blu-ray naslova.

U svakom slučaju, po nama će najveći problem predstavljati 3D naočale koje će se morati kupovati u velikim količinama po jednom 3Dready televizoru za sve prisutne u prostoriji, kako u domovima tako i u pubovima ali jedno je sigurno: 3D era je počela!

Adsense

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. zelim ovom sajtu dugi dugi vijek trajanja i nadam se čitanju i za 10 godina kad au vam(ako bog da) rea vasa era- 3d era nije zaživjela bar ne na ovaj način, nadam se da ljudski rod nije toliko glup da pristane na takvo ponizavanje kako bi vidio nepostojeau dimenziju na svom plosnatom ekranu, budem li jednom u kuai imao hrpu 3d naočala evo obeaajem slikat au sve ukuaane (nadam se hrpi unuka :) ) postat au sliku i napisat HD tim 2010 godine bio je u pravu ja nisam. Dakle 2020 kada ce vec na policama bit P-G300 sjetite se ovog dana. :D

  2. 3D ce kroz godine da evoluira, sto znaci da u jednom momentu nece biti potrebno koristiti naocale. Sky broadcasting je prevnodnik satelitskih usluga i ako je procjenjeno da ce 3D da donese zaradu a jeste jer su ulozeni miliona funti u infratrukturu i licence, onda je 3D era pocela.

  3. Prije ce propasti kao i mnoge dosadasnje promasene tehnologije, svaka cast u kinu ima logike i teh. mogucnosti, ali na tv-u 2D ravnoj plohi praviti neki kvazi 3D mi je totalna glupost i cista mami para.

  4. Jeste kupcima na ovom podruciju, procitaj strane forume pa ces vidjeti o kojem se broju entuzijasta radi koji ce bez obzira na cijenu kupiti 3Dready uredjaje samo da bi imali trendovske uredjaje.

    Nadalje, 3D TV modeli imaju bolje 2D kakteristike od 2D modela, te i to treba uzeti u obzir.

  5. Neznam koliko ce ta euforija trajati, ali ja nesto nisam siguran u tu kvalitetu ipak je u kinu druga stvar, i drugo nesto mi je mrska ideja da svi ukucani nose cvike da bi gledali tv, ali ko voli neka mu.

  6. Mene još više nervira kada svi ukuaani po cijeli dan ili stoje u kladionici ili sjede doma pred ekranom.
    No tko sam ja da im dijelim pamet ? Oni se sasvim lijepo zabavljaju. Netko ovako netko onako. Sve je stvar ukusa. Usput , u americi su se razgrabile prve pošiljke panasonic 3d plasmi. Jednostavno panasonic trenutno ne može zadovoljiti sva potraživanja u americi pa trgovci ne mogu naručiti koliko bi htjeli televizora pa se rade liste i raspodjeljuje ono što se može isporučiti … Neka se ljudi zabavljaju , neki u kladionici a neki pred 3d televizorom. Sve je stvar izbora …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!