NAS serveriRecenzije

Recenzija [NAS server]: Synology – multimedijalni server za široke mase

Nakon završene instalacije, Synology DS109j je podešen i spreman za korištenje. NAS se može se otkriti/detektirati i biti pravilno prikazan na Synology Assistant softveru. Dvoklik na Disk Station će odnijeti korisnika do Synology Disk Station Manager 2.2 uz nužnu prijavu korisnika. Dodatni korisnici mogu se dodati na upravljačkoj ploči Synology Disk Station Manager-a 2.2.

3b1

Disk Station Manager

Ovdje je web sučelje za upravljanje Synology Disk Station Manager 2.2, čarobnjak i kompletni modovi s AJAX Management sučeljem. Ima obilje opcija i postavke se mogu precizno podešavati u Synology Disk Station Manager 2.2m od informacija, sustava, upravljanja povlasticama, pohrane, dijeljenje datoteka, mrežne usluge, aplikacije, Sigurnosna kopija i vanjskih uređaja. I(nformation, System, Privileges, Storage, File Sharing, Network Services, Applications, Backup and External Devices.) Ovo vas sve mođe zbuniti te da se brinete o svim tim postavkama ali u osnovi samo nekoliko koraka su potrebni za postavljanje ovog Synology DS110j NAS Disk Stationa, ostale postavke su poboljšane značajke kako bi se ovaj NAS sustav bio jači i potpuniji.

3c

Budući da samo jedan interni HDD može biti podržan od strane DS110j-ja, shodno tome samo osnovni volumen može biti podržan, dok su tu JBOD, RAID 0 / 1 za dva diska, RAID 5 za više od tri i na kraju RAID 5 + Spare / RAID 6 za više od četiri. Mail Station je nova značajka Synology Disk Station Manager-a 2.2 gdje može djelovati kao e-mail poslužitelj, te su osigurana četiri protokola; POP2, POP3, SSL / TLS, IMAP i IMAP SSL / TLS.

3d

Osim toga tu su druge funkcije Synology Disk Station Managera 2.2 poput Surveillance Station koji omogućava povezivanje na IP kamere za svrhe praćenja i snimanja odnosno kao nadzor za mala poduzeća. Jako domišljato i vrlo praktično. Ovo se vrlo lako može primjeniti na velikim imanjima i u većim prostorijama kao osiguranje osobne sigurnosti. Iznimno dobar i funkcionalan dodatak.

41

File Station je web baziran alat za pristup i upravljanje datotekama na NAS Disk Station-u ali s udaljenosti (remote management), vrlo jednostavan i koristan alat za upravljanje datotekama, kada niste fizički prisutni uz NAS server.

4a

Audio Sation je inovativni način za reprodukciju glazbe na Synology NAS Disk Stationu u web-browser formatu kako za nativni streaming tako i za USB povezivanje zvučnika. Osim toga ovaj Audio Station također podržava i internet radio za brzi pristup radio stanicama širom svijeta. iTunes Server je zadužen za dijeljenje glazbe unutar lokalne mreže na način da ćete instalirati iTunes softver i slušati glazbu koja je pohranjene na Synology Disk Station-u.

51

Synology Web stanica ima ugrađenu podršku za PHP i MySQL bazu podataka gdje se web stranice zasnovane na dinamičkim bazama podataka mogu razviti. Ovaj alat je koristan za velike mreže grupa kao što su sveučilišta u kojem korisnik može dijeliti svoje intranet web stranice s drugima.

61

Foto Station 3 je još jedna primjena Synology Disk Station Manager-a 2.2 gdje su omogućena foto, video, pa čak i blog dijeljenja

6q

Budući da je NAS server rješenje za pohranu i upravljanje sa sigurnosnim kopijama, postoji nekoliko backup metoda Synology Disk Station Manager-a 2.2 upravo za takve zadaće:

  • Desktop Backup (kopiranje od desktopa do NAS-a pomoću Replikator-a 3),
  • Local Backup (iz jedne unutarnje dijeljene mape u drugu zajedničku mapu),
  • Network Backup (od jednog do drugog NAS-a, NAS-NAS) i
  • USB-Copy (jedan dodir – brzi pristup backup-u, na početku smo spomenuli gumb “C” na prednjem panelu Synology DiskStationa)

7a

Download Redirector je downloading softver (software za download sadržaja s interneta) kojem je ne samo omogućen standardni HTTP i FTP download već je i integriran s BitTorrent-om i eMule aplikacijama. Ovdje vidimo značaj povezivanja Synology DiskStation Manager-a sa MKV reproduktorima poput Mede8er-a uz logiku Download – plug and play.

7b

Download Redirector je povezan sa Download Stationom ali je u web sučelju. Odabir servera i logina je neophodan

81

Zadnji softver koji je implementiran zajedno sa Synology DS110j je Synology Data Replikator 3, koji predstavlja lakše i brže rješenje kad su u pitanju sigurnosne kopije za povratak i vraćanje podataka. Ovaj softver ne samo da radi sa Synology NAS Disk Station-om ali isto tako se može se koristiti za normalan rad sa lokalnim diskovima za stvaranje kopija i vraćanja podataka.

9

Ima previše mogućnosti i aplikacija koje dolaze uz Synology Disk Station Manager 2.2 i stvarno bi nam trebalo jako puno vremena i pisanog teksta da opišemo svaku od njih a neke od njih su zaista zanimljive što će biti korisno za pojedince. Budući da je Synology DS110j HDD uređaj, mi smo testirali download / upload brzinu koja je vrlo važna jer bi u protivnom NAS server bio usko grlo svih povezanih uređaja koji ne bi mogli u potpunosti iskoristiti svoje mogućnosti. Izmjerili smo 23MB/sec u Windowsima (Write mode) i 45MBs/Sec Read mode. Uspoređivanje takvih download / upload brzina Synology DS110j s drugim jačim NAS serverima, shvatit ćete da onda takve brzine zapravo nisu najveće ali za proračun male tvrtke ili privatne kuće, možemo reći kako su ove brzine i više nego dovoljne pogotovo kad se uzme u obzir cijena i dodatne mogućnosti SD110j uređaja.

dsm-2

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!