Audio-video uređajiObavijesti/ostalo

CeBIT 2010: 1080p MKV Blu-ray ISO multimedijalni reproduktori svuda oko nas

cebit2010-media-players

Tokom posjeta paviljonima 14 do 17 ovogodišnjeg CeBIT-a nismo mogli ne zamijetiti poveliki broj multimedijalnih reproduktora raznoraznih proizvođača: od onih koji su nam od prije bili poznati iz svijeta PC-ja (Buffalo, LC Power, A.C. Ryan), pa do potpuno nepoznatih dalekoistočnjačkih rješenja koja se također želje progurati na golemo svjetsko tržištu. Uistinu, ogromna popularnost koju uživaju Western Digital, Pop Corn Hour, Xtreamer i najnovijih Sanji Electronics sa svojim Mede8er-om bili su i više jasna nit vodilja ka profilu proizvoda za kojim tržište vapi, a što sprječava jednu Kinu da proizvede tisuće i tisuće raznih modela temeljenih oko istog čipseta? Baš ništa! U nastavku pogledajte 10 različitih modela koje smo uočili na štandovima, te osnovne informacije o svakome od njih.

Elecom TV-Gateway – Elecom Corp.

cebit2010-elecom-tv-gateway

Rješenje koje bi trebalo napraviti revoluciju u načinu na koji gledamo TV i dati mu sasvim drugo značenje. Ispod maske radi se o računalu unutar kompaktnog kućišta koje objedinjuje DVB-T prijamnik, internet pretraživač s podrškom za aplikacije (widgets) poznatih servisa kao što su Google, Yahoo!, Flickr, MSN itd., kao i reproduktor svih danas popularnih formata. Proizvođač također spominje i podršku za 2D i 3D formate koje će moći prikazati na jednom od dostupnih izlaza: HDMI, S-Video, CVBS ili komponentnom. Kratak pogled na uređaj i njegove performanse dao je prosječan rezultat, premda su se specifikacije, barem što se internet servisa i podrške za formate tiče, točne.

E-mail: salesATphelecom.com

paragraph-separator-divider

WXT iCube – Woxter

cebit2010-wooxter-icube

Kineska tvrtka Woxter u svojoj ponudi ima nekoliko različitih mrežnih multimedijalnih reproduktora, kako onih opremljenih DVB-T prijamnikom, tako i onih s Wi-Fi mrežom i ugrađenim optičkom jedinicom za reprodukciju raznih formata zapisanih na CD ili DVD. Pojedini modeli su također opremljeni čitačem memorijskih kartica, kao i pripremom za bežično povezivanje.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Woxter.com

paragraph-separator-divider

HD mini-Theater Multimedia Server – Ablecom

cebit2010-ablecom-hd-mini-t

Ablecom je na CeBIT-u predstavio svoje 6-u-1 rješenje za pohranu, distribuciju i reprodukciju multimedijalnih formata svih vrsta. Tako njihov HD mini-Theater obedinjuje NAS, DMA, Blu-ray i DVD reproduktor, PVR/DVR, Set-top box i Gaming PC funkcije unutar jednog kućišta širine 280 i visine 128 mm, a sve to uz buku manju od 20 dB. Na kućištu se također nalaze plave LE diode koje ga čine vizualno još atraktivnijim. Kućište podržava do 4 2.5″ diska kapaciteta do 4 TB, a tu je također i mogućnost brzog vađenja (hot-swappable). Sama jezgra sustava jest računalo na koje je moguće instalirati operativni sustava a la Microsoft Media Center ili Windows 7 i Home Server kako sam proizvođač preporuča.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Ablecom.com

paragraph-separator-divider

HDD Media Player – Coupoint (HK) Limited

cebit2010-coupoint-magic-pl

Još jedna kineska kompanija koja se specijalizirala za proizvodnju multimedijalnih reproduktora raznih oblika i mogućnosti, a osim već mnogo puta ponovljenih repoduktora MKV 1080p sadržaja, u ponudi se pod imenom Magic Studio nalazi i džepni projektor 4:3 rezolucije 640×480, a koji također podržava i FTA32 i NTFS USB memorije s kojih može reproducirati DivX, h.264 i ostale formate. Svi proizvodi ovog proizvođača nude se pod Magic linijom proizvoda, tako da ćete u njihovom katalogu pronaći modele kao što su Magic Gate, Magic Mate, Magic S, Magic Pro, Magic Fun itd.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Coupoint.net

paragraph-separator-divider

NMP-1000P – QNAP

cebit2010-qnap-nmp-1000

Još jedan mrežni multimedijalni reproduktor s ugrađenom NAS funkcionalnošću, podrškom za Blu-ray ISO datoteke i ostale sadržaje pohranjene na internom disku, mrežom povezanom računalu, USB memoriji ili na internetu. Ugrađen pretraživač interneta uvelike olakšava potragu za vijestima, RSS feedovima ili e-mail porukama. Svi popularni audio i video formati su podržani, a proizvođač se također hvali vrhunskom kvalitetom zvuka zbog ugrađenom Sigma Designs Inc. dekodera SMP8643.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: QNAP Systems

paragraph-separator-divider

Multimedia player MP-9928 – Coltech

cebit2010-coltech

Još jedan kineski proizvođač raznih multimedijalnih reproduktora od kojih je model MP-9928 najzanimljiviji zbog podrške za MKV format, a podržana je 1080p rezolucija putem HDMI izlaza. LAN priključak za reprodukciju materijala je također našao svoje mjesto.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Coltech

paragraph-separator-divider

Media players & recorders – LC Power

cebit2010-lc-power

LC Power se također pridružio mnogim proizvođačima PC komponenata koji su u svoju ponudu uvrstili multimedijalne reproduktore i to s nekoliko modela. Najzanimljiviji je svakako LC-MP5-FHD model s podrškom za punu HD rezoluciju, MKV format, te s ugrađenim LAN kontrolerom i čitačem memorijskih kartica.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: LC Power

paragraph-separator-divider

MovieStation Antarius PLUS – Trekstor

cebit2010-trekstor

Još jedan u nizu multimedijalnih reproduktora s podrškom za MKV, H.264 i AVCHD formate i oblike kompresije dolazi iz njemačkog Trekstora. Model bez mogućnost ugradnje tvrdog diska, no s jednostavnih dizajnom i zadovoljavajućom funkcionalnosti.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Trekstor

paragraph-separator-divider

Box Office – Patriot

cebit2010-patriot-box

Od proizvođača poznatom po RAM memorijskim modulima i memorijskim karticama dolazi multimedijalni reproduktor jednostavnog imena Box Office. Uz podršku za sve popularne audio i video formate, ovaj maleni uređaj ima mogućnost ugradnje tvrdog diska bez ograničenja kapaciteta (proizvođač je napravio dovoljno visoko kućište kako bi u njega stali danas najveći 2.5″ diskovi bez problema. Adut ovog uređaja je i cijena, a koja se u SAD-u kreće oko 100 US$. Demonstracija na CeBIT-u pokazala je solidne performanse i bilo bi vrlo zanimljivo napraviti direktnu usporedbu s ostalim popularnim modelima kod nas.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: Patriot

paragraph-separator-divider

PlayON!HD ACR-PC73100 – A.C.Ryan

cebit2010-acryan

Tvrtka poznata po dodacima za kućišta (eng. case modding) na tržište je izbacila svoje rješenje za multimedijalne sadržaje. Jezgru sustava sposobnog za reprodukciju svih danas popularnih audio i video formata čini Realtekov čipset, a od specijalnih značajki tu je mogućnost ugradnje tvrdog diska do 2 TB, te Bittorrent klijent koji omogućuje skidanje sadržaja preko P2P mreže dok je računalo ugašeno, što je vrlo praktična i energetski učinkovita značajka. Model je moguće naručiti bez tvrdog diska, te s onim od 500, 1000 ili 1500 GB.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: A.C.Ryan

paragraph-separator-divider

Uz navedene na sajmu se je moglo susresti još raznih modela, a svi oni posjeduju vrlo sličan ako ne i isti čipset u drugačijem kućištu prilagođenom pojedinoj tvrtci. Sve u svemu, ništa spektakularno i novo nismo vidjeli na ovom sajmu što se tiče ove kategorije proizvoda.

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Sve slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!