Audio-video uređajiVijesti

Samsung predstavio LCD monitore opremljene Super PLS tehnologijom

Samsung je predstavio tri nova LED LCD monitora dijagonala 24, odnosno 27 inča koji se ističu po iznimno širokim kutevima gledanja zahvaljujući naprednoj Super PLS tehnologiji koju koriste. Super Plane to Line Switching se može shvatiti kao naprednija IPS tehnologija jer donosi manje promjene u slici pri gledanju iz širokog raspona položaja, uz jače osvjetljenje – kako navode izvori čak 10 posto veće.

Proizvodni proces je također povoljniji – čak 15% su manji troškovi, a Samsung planira osigurati čak 30 patenata vezanih za ovu tehnologiju, tako da ne očekujte slična rješenja iz konkurentnih tabora – iako ne sumnjamo da se i tamo mnogo toga priprema. Iako je Samsung najavio implementaciju ove tehnologije prvenstveno u pametne telefone i tablete, čini se da se zbog prednosti koje nudi odlučio zakoračiti i na tržište računala – za početak sa čak tri modela.

SyncMaster monitore oznaka S27A850, S24A650 i S24A350T će karakterizirati, uz gore navedene prednosti, vjerna reprodukcija boja, visoka rezolucija i niska potrošnja energije. Ciljano tržište su profesionalni korisnici, posebno kod 27″ modela S27A850, obzirom na korišten 16:9 zaslon i rezoluciju “veću od Full HD-a” – 2560×1440 piksela. Mogućnost zakretanja zaslona (pivot) je također moguć. Više detalja proizvođač nije pustio u javnosti, no vjerujemo da ćete uživati u nekoliko fotografija proizvoda uz atraktivnu (i bosonogu) hostesu.

Izvori: EngadgetHD / AkihabaraNews

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. logično jer prošla su vremena kad je samsung žario i palio po tržištu sa svojim ulaštenim monitorima opremljenim inferiornim tn panelima. Konkurencija (lg) ih je konačno protrgnula iz tog bezbrižnog sna na sreau svih nas potošača

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!