Audio-video uređaji

Najava testa: Oppo BDP-83SE NuForce Edition Blu-ray

oppo-nufocre-edition

Oppo BDP-83SE NuForce Edition Blu-ray reproduktor – kad se mnogo malih složi ili zašto uopće NuForce nudi Oppo BR reproduktor? Blu-ray je jedini format fizičke pohrane audio-video zapisa kojem je zajamčena budućnost. Porazivši HD-DVD, Blu-ray format zasjeo je na tron svih mogućih opcija za pohranu visokorezolutnih AV zapisa i čini se da se tu namjerava zadržati sve dok računalni formati potpuno ne preuzmu dominaciju u svijetu zabavne elektronike. Mogućnosti koje pruža pohrana slike i zvuka u vrhunskoj kvaliteti odmah su prepoznali i manji high-end proizvođači, no cijena licenci koje treba platiti da bi se blu-ray player uopće mogao ponuditi tržištu je takva da je mogu platiti samo najveći.

Zbog toga ne čudi što su se svi manji prozvođači high-end AV uređaja odlučili iskoristiti neki od postojećih reproduktora kao temelj za unaprijeđenje i nadgradnju. Najpromućurniji od njih odabrali su najnoviji univerzalni reproduktor tvrtke OPPO, poznate po proizvodima nevjerojatnog omjera uloženo/dobiveno. No, Oppov Blu-ray reproduktor nije pravi odabir samo zbog povoljne cijene i odlične kvalitete izrade. Njegova prava vrijednost krije se u samoj koncepciji uređaja. Oppo BDP-83 najuniverzalniji je od svih univerzalnih optičkih reproduktora: BD-Video, DVD-Video, DVD-Audio, SACD, CD, HDCD, CD-R/RW, DVD±R/RW, DVD±R DL, BD-R/RE, mp3, DivX i još mnogi drugi formati za njega ne predstavljaju nepoznanicu. Osim toga, Oppo je također pripremio i verziju za audiofile koja nosi sufiks SE i od osnovnog modela se razlikuje po unaprijeđenim napajačkim sklopovima i, možda još značajnije, po mnogima trenutno najboljim Sabre32 audio DA pretvaračima tvrtke ESS Technology.

opponuforce-edition-2

Video sekcija reproduktora nimalo ne zaostaje: obrada slikovnih signala prepuštena je moćnom, višestruko nagrađivanom, sustavu Video Reference Series (VRS) tvrtke Anchor Bay i podržava sve moguće visokorezolutne formate čiji je signal dostupan na HDMI 1.3 izlazima.
NuForce, tvrtka čiji se streloviti uspjeh u svijetu high-end audija temelji na vlastitoj vrhunskoj tehnologiji amplifikacije u D-klasi, odabrala je upravo BDP-83SE kao osnovu za izvor zvuka i slike najviše kategorije, dodatno nadogradivši ionako odličan uređaj. U NuForce-u su odlučili audio sekciju reproduktora dotjerati do savršenstva, pa su dodatno razradili sekciju napajanja D/A pretvarača i audio pojačala, zamijenili su sve dijelove na putu signala kvalitetnijim “audio” proizvodima i “izbacili” sve ono što nije neophodno, a moglo bi štetno utjecati na zvučnu kvalitetu.
Tako “prerađen” BDP-83SE nameće se kao “lijek izbora” za sve one audiofile koji žele ultimativni izvor zvuka spreman “pročitati” svaki srebrni disk koji mu ubace u ladicu, a impresivne video mogućnosti dodatni su poticaj za nabavku video snimki koncerata omiljenih glazbenika.
NuForceova verzija oppovog reproduktora tako predstavlja jedinstvenu mogućnost da se BR reproduktor apsolutne high-end klase kupi po cijeni CD reproduktora srednje klase ili “jačih” konzumnih BR uređaja, a njegova pojava na našem tržištu je i svojevrsna “sreća u nesreći” nakon vijesti da Oppo svoj BR reproduktor do daljnjeg neće nuditi na europskom tržištu.

Uređaj će se uskoro pojaviti u prodaji, a mi se nadamo skorašnjem testu u kojem ćemo provjeriti njegove mogućnosti.

Linkovi:

Oppo BDP-83 značajke

Više informacija o proizvodu na stranicama Sonus ArT-a.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

  1. Nažalost ubit ce te cijena od 8000 kn pa je besmisleno uopce radit recenziju .
   U USA je odavno 500 $ , ali da kodn nas premasi 3x vecu cijenu to je stvarno besmisleno .

 1. To je slag…
  Svaka Vam cast!
  Oppo BDP-83 SE, imate li mozda njega u planu za test?
  Ipak je gore navedeni model NuForce suvise jak… a i skup.
  Ipak, sve pohvale, i srecna Vam godisnjica.
  Nastavite tako.

 2. Ispravak netočnog navoda. Oppo u Europi prodaje svoj blu ray player od 11 mjeseca ove godine.
  Oznaka za europski model je Oppo BDP-831. Inače ako ste samo ljubitelj filma i blu ray vam prvenstveno treba za gledanje filma ovaj ure?aj vam neae donjeti nikakav pomak u kvaliteti zvuka na digitaliji ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!