Audio-video uređaji

Najava testa: Oppo BDP-83SE NuForce Edition Blu-ray

oppo-nufocre-edition

Oppo BDP-83SE NuForce Edition Blu-ray reproduktor – kad se mnogo malih složi ili zašto uopće NuForce nudi Oppo BR reproduktor? Blu-ray je jedini format fizičke pohrane audio-video zapisa kojem je zajamčena budućnost. Porazivši HD-DVD, Blu-ray format zasjeo je na tron svih mogućih opcija za pohranu visokorezolutnih AV zapisa i čini se da se tu namjerava zadržati sve dok računalni formati potpuno ne preuzmu dominaciju u svijetu zabavne elektronike. Mogućnosti koje pruža pohrana slike i zvuka u vrhunskoj kvaliteti odmah su prepoznali i manji high-end proizvođači, no cijena licenci koje treba platiti da bi se blu-ray player uopće mogao ponuditi tržištu je takva da je mogu platiti samo najveći.

Zbog toga ne čudi što su se svi manji prozvođači high-end AV uređaja odlučili iskoristiti neki od postojećih reproduktora kao temelj za unaprijeđenje i nadgradnju. Najpromućurniji od njih odabrali su najnoviji univerzalni reproduktor tvrtke OPPO, poznate po proizvodima nevjerojatnog omjera uloženo/dobiveno. No, Oppov Blu-ray reproduktor nije pravi odabir samo zbog povoljne cijene i odlične kvalitete izrade. Njegova prava vrijednost krije se u samoj koncepciji uređaja. Oppo BDP-83 najuniverzalniji je od svih univerzalnih optičkih reproduktora: BD-Video, DVD-Video, DVD-Audio, SACD, CD, HDCD, CD-R/RW, DVD±R/RW, DVD±R DL, BD-R/RE, mp3, DivX i još mnogi drugi formati za njega ne predstavljaju nepoznanicu. Osim toga, Oppo je također pripremio i verziju za audiofile koja nosi sufiks SE i od osnovnog modela se razlikuje po unaprijeđenim napajačkim sklopovima i, možda još značajnije, po mnogima trenutno najboljim Sabre32 audio DA pretvaračima tvrtke ESS Technology.

opponuforce-edition-2

Video sekcija reproduktora nimalo ne zaostaje: obrada slikovnih signala prepuštena je moćnom, višestruko nagrađivanom, sustavu Video Reference Series (VRS) tvrtke Anchor Bay i podržava sve moguće visokorezolutne formate čiji je signal dostupan na HDMI 1.3 izlazima.
NuForce, tvrtka čiji se streloviti uspjeh u svijetu high-end audija temelji na vlastitoj vrhunskoj tehnologiji amplifikacije u D-klasi, odabrala je upravo BDP-83SE kao osnovu za izvor zvuka i slike najviše kategorije, dodatno nadogradivši ionako odličan uređaj. U NuForce-u su odlučili audio sekciju reproduktora dotjerati do savršenstva, pa su dodatno razradili sekciju napajanja D/A pretvarača i audio pojačala, zamijenili su sve dijelove na putu signala kvalitetnijim “audio” proizvodima i “izbacili” sve ono što nije neophodno, a moglo bi štetno utjecati na zvučnu kvalitetu.
Tako “prerađen” BDP-83SE nameće se kao “lijek izbora” za sve one audiofile koji žele ultimativni izvor zvuka spreman “pročitati” svaki srebrni disk koji mu ubace u ladicu, a impresivne video mogućnosti dodatni su poticaj za nabavku video snimki koncerata omiljenih glazbenika.
NuForceova verzija oppovog reproduktora tako predstavlja jedinstvenu mogućnost da se BR reproduktor apsolutne high-end klase kupi po cijeni CD reproduktora srednje klase ili “jačih” konzumnih BR uređaja, a njegova pojava na našem tržištu je i svojevrsna “sreća u nesreći” nakon vijesti da Oppo svoj BR reproduktor do daljnjeg neće nuditi na europskom tržištu.

Uređaj će se uskoro pojaviti u prodaji, a mi se nadamo skorašnjem testu u kojem ćemo provjeriti njegove mogućnosti.

Linkovi:

Oppo BDP-83 značajke

Više informacija o proizvodu na stranicama Sonus ArT-a.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

    1. Nažalost ubit ce te cijena od 8000 kn pa je besmisleno uopce radit recenziju .
      U USA je odavno 500 $ , ali da kodn nas premasi 3x vecu cijenu to je stvarno besmisleno .

  1. To je slag…
    Svaka Vam cast!
    Oppo BDP-83 SE, imate li mozda njega u planu za test?
    Ipak je gore navedeni model NuForce suvise jak… a i skup.
    Ipak, sve pohvale, i srecna Vam godisnjica.
    Nastavite tako.

  2. Ispravak netočnog navoda. Oppo u Europi prodaje svoj blu ray player od 11 mjeseca ove godine.
    Oznaka za europski model je Oppo BDP-831. Inače ako ste samo ljubitelj filma i blu ray vam prvenstveno treba za gledanje filma ovaj ure?aj vam neae donjeti nikakav pomak u kvaliteti zvuka na digitaliji ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!