Blu-ray izdanjaDVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Recenzija [Blu-ray]: Batman: Vitez Tame (2 diska)

batman-bluray-shot1

Titlovi i poglavlja

4-star

Sam film i dodatni sadržaji posjeduju titlove na hrvatskom i mnogim drugim jezicima. Prijevod je vrlo dobro odrađen i na njega nemamo prigovora. 39 poglavlja je sasvim dovoljno za lako pretraživanje scena, a dodatna mogućnost u vidu kreiranja svojih vlastitih bookmark-ova je hvalevrijedan dodatak. Jasno, spremanje scena će raditi samo na Blu-ray reproduktoru na kojem ste to napravili, no koliko nas posjeduje više od jednoga? Na titlove nemamo prigovora.

Dodatni sadržaji

4half-star

Bogat komplet dodatnih sadržaja, poglavito u vidu dvaju dokumentarnih filmova na drugom disku. Dokumentarci Batman Tech (o tehnologiji i alatima koje koristi Batman) i Batman: Razotkrivanje: Psihologija Viteza Tame, oba u trajanju od oko 45 minuta daju vrlo detaljan prikaz pozadine iza događaja i likova koje vidimo u filmu, objašnjene kroz niz intervjua ljudi koji su radili na filmu kao i posebnih gostiju. Drugi disk također sadrži Gotham Večeras – šest gothamskih “Dnevnika” u kojima se govori o kriminalu i događajima povezanim s onima u filmu. Galerije slika, kao i TV reklame i foršpani su također dostupni u visokoj razlučivosti.

batman-bluray-bonus1

Na prvom disku se nalazi oko 65 minuta dodatnih sadržaja podijeljenih u nekoliko “fokusnih točaka”, a koje možete aktivirati pa gledati tokom trajanja filma ili odabrati iz izbornika i pogledati točno onu koju želite. Kao i ostali dodaci, tako su i ovi dostupni u 1080i rezoluciji i odrađeni na podjednako visokom nivou kao i ostatak ovog izdanja.

batman-bluray-bonus2

Easter Eggs (skriveni dodatni materijali)

Ako odaberete treći filmski foršpan na disku dva i zatim otipkate slijedeće brojeve na daljinskom upravljaču: 5 6 5 3 7 (upišite ih sporo, sa sekundom ili dvije između svakog), ekran će se zacrniti i prikazati će se jockerizirana verzija istog foršpana.

Ukoliko ste pronašli još neki Easter Egg slobodno nas kontaktirajte bilo putem forme za komentiranje ili putem e-mail kontakt forme.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!