Vijesti

Panasonic daje jamstvo 5 godina na NeoPDP modele!

neopdp

Panasonic provodi promotivnu akciju kojom nudi 5 godina garancije za modele plazmi s NEO PDP panelom, u razdoblju od 12. studenog 2009 do 09. siječnja 2010. na područiju Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ponuda vrijedi za modele plazmi serije G10, G15 V10 i Z11 (TX-P42G10, TX-P42G15, TX-P42V10, TX-P46G10, TX-P46G15, TX-P50G10, TX-P50V10 i TX-P54Z11). Ovo je dodatni razlog za kupovinu jednog od NeoPDP televizora. HD televizija je testirala G10 (identičan model G15 modelu) kao i V10 model. Linkovi na testove i više o revolucionarnim Neo modelima u nastavku.

Testove pogledajte na slijedećim linkovima:

Test Panasonic TX-P42G10 [107 cm]

Test Panasonic TX-P50G10 [127 cm]

Dakle, što je to revolucionarno u novim Neo modelima?

Naime, proizvodni proces je doživio fundamentalne promjene; ne koriste se više 100nm fosforne ćelije, umjesto njih NeoPDP je implementiran s nano-fosfornim ćelijama veličine 20nm.

Pet puta manje nano-fosforne ćelije su korištene iz dva razloga:

 • prvi je taj što plazme rade na principu pulsne modulacije, to je proces prijenosa uskopojasnog, obično analognog signala, preko širokopojasnog kanala. Do 2009. godine (s G11 panelima), plazme su radile na 480Hz subfield pogonu koji je koristio 100nm fosforne ćelije. Povećanje modulacije iznad 480Hz bi uzrokovalo prerano izgaranje fosfornih ćelija.
 • nove nano-fosforne ćelije omogućuju korištenje 600Hz subfield drive-a s još dužim radnim vijekom panela.


480Hz subfield   600Hz subfield

Novi 600Hz subfiled engine pored toga nema fluktuacija pri prijenosu signala kao što se može vidjeti na slici. 600Hz engine ima još jednu pogodnost kao i sva NeoPDP tehnologija koja radi očito u jednoj velikoj sinergiji, naime 600Hz engine je u mogućnosti prikazati 1080 linija pokretne rezolucije na 1080p televizorima, odnosno 768 linija na HD ready modelima.


Konvencionalan prikaz   600Hz subfield

Nastavak teksta o NeoPDP tehnologijama i smanjenoj potrošnji novih Panasonicovih plazmi i zašto baš od svih televizora na tržištu kupiti NeoPDP plazmu čitajte u našem tesktu Edukativni članak: NeoPDP tehnologija.

U BiH nove NeoPDP modele možete naručiti preko VT Commerca iz Ljubuškog www.vtc.ba

Također, nove NeoPDP panele možete kupiti u sklopu Profesionalno sklopljenih kućnih kina koje je Tim HD televizije u suradnji s Ronisom napravio za vas, klikom na sliku ispod:

kina

Adsense

Povezani tekstovi

20 komentara

 1. čim daje toliku garanciju znači da je duboko uvjeren u svoju neoPDP tehnologiju stoga vjerojatno do kraja godine priseli se jedna do mene

 2. što toano pokriva garancij cijeli tv uključujuai i panel(koliko može biti mrtvih pixela po panasonicovom pravilniku da garancija ne vrijedi?) ili samo pojedine dijelove sklopa i pod kojim uvjetima ,tu prvenstveno mislim na obvezu u vidu nekog preventivnog pregleda kod ovlaštenog servisera

 3. neizgleda li vam u najmajnu ruku neozbiljno objaviti nešto za što nemate(čim je rijea o panasonicu) osnovne informacije ili ih ne želite objavit?

 4. definitivno st me razoaarali ovakvim odgovorom(NAPADOM) te au spravom posumnjat da ste plaaeni od strane panasonica da promovirate njihove modele u dobrom izdanju jer kad neko ima toliko znanja a oaito imate(ili se varam)onda je vaš odgovor bedast, ili da pojasnim to je kao da ja kažem da su u sarajevu(živim u zagrebu) čevapi najbolj i najjeftiniji kod xx ali ih nisam probal i neznam kolko koštaju ali imam takvu informaciju od xx .

 5. Poštovani,

  ispričavam se na odgovoru kolege, no tako?er tvrdim da je i Vaš drugi post neka vrsta napada, kako ocjenjujete kolegin odgovor. Dakle, ako oaekujete pristojan odgovor, ostavite pristojan komentar/pitanje. Kolega Vam je na prvi post pristojno odgovorio. Sve PR obavijesti koje dobijemo objavljujemo onako kako je zastupnik ili distributer želio. Dakle, ako ne dobijemo detaljne podatke onda ih iz nekih razloga nisu htjeli ili nisu smatrali potrebnim da ih objave.

  PR obavijesti nisu recenzije, edukativni ni ini naši članci i ne predstavljaju naš stav, mišljenje niti znanje. Tu su čisto kao obavijesti, što im i sam naziv govori.

  No, rado aemo se raspitati o detaljima ove ponude Panasonica, iako nam detalji nisu bili dostupni prilikom objave.

  Inače, ovo je mjesto za komentare. Pitanja i diskusije idu na forum.

  Hvala!

 6. Poštovani Markoy,

  mi, udruga HD Televizija ovdje smo da promoviramo na jednom mjestu sve vezano uz HDTV tehnologije. Nitko nas ne plaaa direktno da bismo im radili reklamu, niti mi osobno imam nekakve posebne naklonosti prema ijednom od proizvo?ača. Mi želimo jednako sve proizvo?ače pokrivati, me?utim situacija je takva da neki se jednostavno oglušuju i odbijaju pa makar PR slati, dok su drugi otvoreni za suradnju i testove.

  Naravno da nam je cilj biti bolji i ostati nepristrani, najviše od svega…

  P.S. Objavljujemo sve što saznamo, uistinu nemamo filter što da, a što ne objaviti (kao jedan bivši suradnik, no otom potom)…

 7. Štovani,
  prihvaaam ispriku i ,drago mi je da je ostala u dobrom tonu(osim vaše tvrdnje) mada, bila bi draža od vašeg kolege ali i ovo je puno.

  Bit au zahvalan ako se raspitate te iste objavite jer me kao potencijalnog kupca zanimaju.

  Vezano za mjesto postavljanja pitanja isprika ali ponavljam bila je postavljena u dobrom duhu i korektno (što ste i vi potvrdili isprikom)

  P.S. da iskoristim ovaj post kao odgovor g .Darku i time završim;
  J.Marko, 11.07.1965 Zgb, nažalost M.B.je tajan radi zloporabe, mob.na zahtijev mail-om

  cilj; nažalost uz puno odricanja i uskraaivanja familije te puno rata kupit dobar tv.

  Marko J.

 8. Od mene necete dobiti ispriku niti imaju kolege Tony i Darco da se ispricavaju u moje ime.
  Vi ste prvi prozvali “nas” da smo “neozbiljni” te da “ne zelimo objaviti informacije”!
  Ispade bezobraznih ljudi koji zele da mi za njih i obavjavljujemo nesto cega nema, nece biti tolerirane na ovom na ovom portalu i na ovom forumu.
  Da ne pricam o vasim insinuacijama oko Panasonica, Sarajeva i Zagreba, cevapa itd Ovo nije pijaca niti stala vec HD informativni sajt!
  Ako je vijest objavljena u nekom obliku ko ste vi da nama govoriti da smo “neozbiljni”. Iz razloga sto smo objektivni ne dodajemo informacije koje nismo dobili. Informacije sta ulazi i garatni list nismo dobili pa tako ih ne zelimo ni objaviti. To sto je vama lijeno da nazovete Panasonicov servis i pitate u vezi mrtvih pixela, je do vas ne do urednistva HD televizije!!!
  Za savjete oko kupovine televizora molimo vas da se obratite nekom drugom strucnom sajtu oko HD tehnologije koji su ozbiljniji i nisu potplaceni!

 9. Nani, svaka cast na odgovoru!

  gotovo je nevjerojatno kuda je ova diskusija dovela. Prije svega smatraam da je portal izvrstan i samo tako nastavite. Ovdje ste na raspolaganju i stvarno, odgovarate na sve. najbolje je da Vas jospocu ispitivati postoji li ukrasni papir za zamatanje lcd-a. Nemojte se dati smesti i samo rokajte…
  p.s.
  inace sam uzasno kritican i bas me je vasa neovisnost o brandovima i realni prikaz stvari, zakucao za vasu stranicu.

 10. Thank you for every one of your hard work on this site. Ellie take interest in carrying out investigations and it’s easy to see why. All of us know all of the lively means you convey helpful ideas via your web site and therefore encourage participation from other individuals on that area plus our girl has been being taught a whole lot. Enjoy the remaining portion of the new year. Your doing a dazzling job.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!