DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Recenzija [DVD]: Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Kvaliteta slike

4-three_quarter-star

Napokon dolazimo do dijela gdje ovo izdanje postiže odličan rezultat. Gospodar i Ratnik na DVD-u nudi vrlo dobru oštrinu i odlične boje i kontrast, te ga je pristojno moguće pogledati na nekom od HD telelevizijskih ekrana. 2.35:1 odnos slike znači da ćete vidjeti crne linije ispod i ispod samog video materijala, no s obzirom na tematiku filma i brojne kadrove na otvorenom moru, dodatna horizontala ovdje odlično izgleda.

master-commander-dvd-pq-1

Količina detalja u sjenama, posebice onima u unutrašnjosti broda, je zadovoljavajuća, dok je količina detalja snimana po danjem svjetlu vrlo dobra za DVD rezoluciju. Boje u filmu su lagano tople sukladno realnim izvorima svjetlosti: suncu kod scena na palubi broda i svijećama u kabinama. Svi ovi parametri čine film Gospodar i Ratnik solidnim DVD izdanjem.

master-commander-dvd-pq-3

Jedina mala zamjerka vizualnoj prezentaciji ide manjoj količini šuma u pojedinim scenama, no sve unutar granica normale.

Kvaliteta zvuka

5-star

Uz odličnu sliku u ovom slučaju ide još bolji zvuk, a to je već vidljivo po samim tehničkim specifikacijama. Dolby Digital 5.1 traka višeg bitrate-a (448 kbps), te DTS 5.1 traka bitrate-a 768 kbps dostupne su za engleski jezik, dok je na ruskom dostupna standardna DD 5.1 traka bitrate-a 384 kbps.

U montažu zvuka je mnogo pažnje uloženo, a to je vidljivo uistinu tokom cijelog filma. Količina detalja poput pucketanja brodskih dasaka ili napetog užeta odlično su ukomponirani u zvučnu pozornicu koja masovno iskorištava svih pet zvučnika, a i subwoofer kanal dobiva pošteni dio posla. Svakako najimpresivnija je scena na samom početku filma prilikom prikrivenog napada broda Acherona, a kada iz gotovo potpune tišine provale udari topova koji u drugom trenutku paraju opatu broda uz zvukove razaranja u 360 stupnjeva. Uistinu impresivna scena koju valjda više puta pogledati!

master-commander-dvd-pq-4

Film također nudi i odličnu glazbu u kojoj prevladavaju violine i klasični žičani instrumenti, a ista je odlično ukomponirana u sam film. Ukoliko želite poslušati najbolje sekvence iz filma obavezno pustite odjavnu špicu do kraja.

Niveliranje glasnoće ne treba posebno spominjati, vrlo je dobro odrađeno.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!