Home » Filmovi » Prvog dana prikazivanja Harry potter i Princ Miješane Krvi oborio rekord HP serijala!

Prvog dana prikazivanja Harry potter i Princ Miješane Krvi oborio rekord HP serijala!

harry-potter-5

Nakon hrvatske premijere u Pulskoj Areni za vrijeme filmskog festivala na kojoj posjetiteljima nije bio problem niti sjedenje na zemlji, šesti nastavak serijala o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harry Potter i Princ Miješane Krvi, jučer je počeo sa svojom službenom kino distribucijom u Hrvatskoj.Samo u prvom danu prikazivanja film je postigao fantastičan box-office rezultat od 250.114,32 kn čime je oboren rekord prvog dana prikazivanja bilo kojeg filma o Harryju Potteru do sada. Drugim riječima, film je pogledalo čak 9.212 ljudi što predstavlja uvjerljivo najbolji rezultat kino otvaranja prvog dana nekog filma ove godine, a radi se o drugom najboljem otvaranju prvog dana Harry Potter serijala (nakon prvog nastavka, Harry Potter i kamen mudraca) ako gledamo ukupan broj posjetitelja. Prema ovakvom fantastičnom rezultatu, neslužbena je procjena da će prvog vikenda novi nastavak Harryja Pottera vidjeti preko 35 tisuća gledatelja, čime bi mogao biti dosegnut trenutni rekord kojeg još uvijek drži Milijunaš s ulice za 2009. godinu.

Sinoć se u CineStaru Novi Zagreb (Avenue Mall) održala posebna projekcija filma, tzv. zagrebačka premijera, za koju se također tražila pozivnica više. Budući je i domaća i strana kritika vrlo naklonjena filmu, nesumnjivo je da će Harry Potter i Princ Miješane Krvi biti jedan od najvećih kino filmova 2009. godine!

Harry Potter i princ miješane krvi režirao je David Yates (redatelj i prethodnog nastavka Harry Potter i red Feniksa), a u filmu glavne uloge tumače već dobro poznati Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Alan Rickman, Maggie Smith, Michael Gambon i oskarovac Jim Broadbent.

IMDB poveznica

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

DVB-T2 emitiranje, HEVC i nacionalni programi u HD-u najranije od 2019.

U tijeku je izrada prijedloga Strategije prelaska digitalne zemaljske televizije na sustav DVB-T2 s učinkovitijim ...

CineStar preuzeo multipleks u Centru Kaptol

Blitz-CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem ...