Home » Filmovi » DVD i Blu-ray recenzije » Tehnički osvrt [DVD]: Shenandoah (1965)

Tehnički osvrt [DVD]: Shenandoah (1965)

Kvaliteta slike

3-star-three-quarter

S obzirom na godinu izlaska očekivali smo mutnjikavu sliku slabe oštrine i blijedih boja, no ukupan dojam je zapravo sasvim zadovoljavajuć. Premda raspon boja nije na razini današnjih filmova, slika je pristojne kvalitete i film se može kvalitetno pogledati. Činjenica da je u 16:9 formatu koji će zapuniti cijeli zaslon vašeg HDTV-a definitivno mu ide u prilog, a isto vrijedi i za veliki broj scena snimanih u eksterijerima pod vedrim nebom. Broj smetnji i šuma tokom filma ostao je na minimalnoj razini što je također odlično.

shenandoah_dvd_025

Kvaliteta zvuka

3-half-star

Što se zvuka tiče, premda IMDB navodi da se radi o jednokanalnom zvuku, ovo DVD izdanje posjeduje stereo zvuk u Dolby Digital 192 kbps tehnici, premda je jasno čujno ograničenje u frekvencijskom rasponu, kao i smanjena dinamika. Zvučnih efekata je vrlo malo, glazba se tek s vremena na vrijeme čuje, što je zanimljivo za čuti u dobu kada je glazba sastavni dio svakog filma i praktički svira od početka do odjavne špice.

shenandoah_dvd_027

Grešku koju smo uočili tiče se zvuka, a koji na otprilike jednu sekundu nestane u sceni kada obitelj večera za stolom, otprilike od 7:14 do 7:15 minute. Ostatak filma zvuk je konzistentan i bez okvakvih anomalija.

shenandoah_dvd_029

Titlovi

3-star

Prijevod je zadovoljavajuće odrađen i na njega nemamo prigovora.

Naručite film Shenandoah na DVD-u

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...